REKLAMI GEÇ

TED’de “Üstü Kalsın” ile ilk’lere imza atıldı  

TED’de “Üstü Kalsın” ile ilk’lere imza atıldı   

Yaşam temelli eğitim-öğretim anlayışını uygulayan TED Denizli Koleji, kültür-sanat buluşmalarına start verdi. İlk buluşmanın konuğu yönetmen tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Hakan Gerçek oldu. TED Denizli Koleji, bu programla ilk kültür-sanat etkinliğini gerçekleştirirken, Hakan Gerçek ilk kez küçük izleyicileriyle söyleşi yaptı. Öğrenciler de ilk kez bir sanatçıya sorular yöneltme fırsatı yakaladı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 20 Aralık 2014 Cumartesi, 11:37

Sanatçı Hakan Gerçek, “sanat, tiyatro, sanata bakış açısı, sanatçı olmaya giden yolculuk” ana temalarıya TED Denizli Koleji’nde gerçekleştirilecek etkinlikler dizisinin ilk konuğu oldu. Yönetmen ve oyuncu Hakan Gerçek, Cemal Süreya şiirleriyle tek perdelik oyun “Üstü Kalsın”ı sahnelemeden önce, okulun 4, 5 ve 6. sınıf öğrencileriyle bir araya geldi.

Bugüne kadar televizyon ekranlarından tanıdıkları sanatçıyı okullarında görmenin ve onunla söyleşi yapmanın heyecanını yaşayan öğrenciler, Hakan Gerçek’e sanat, tiyatro, sahne ve repliklerin ezberi ile ilgili merak ettikleri birçok soru yöneltti.

ic-1

“İLK KEZ BU YAŞ GRUBUNA SESLENDİM”
Gerçek, bugüne kadar birçok etkinliğe katıldığını, ancak ilk kez 10-12 yaş grubu ile söyleşi gerçekleştirdiğini belirterek, “Çok keyifli bir sohbet oldu. Hepsi çok zeki çocuklar. Bana yönelttikleri sorular karşısında bazen zor anlar da yaşamadım değil” dedi.

“HER AY BİR ETKİNLİK OLACAK”
Okul Müdürü Fatih Canpolat da Kültür-Sanat Buluşmaları” kapsamında ilk etkinliği gerçekleştirdiklerini, bunların önümüzdeki dönemde devam edeceğini söyledi. Canpolat, “Akademik eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel kısacası hayata dair her konuda bir fikri olan, konuşabilen, paylaşabilen, araştırma yapabilen dünya insanları yetiştirmek adına farklı etkinlikler düzenliyoruz. Eğitim-öğretimi dört duvar arasında vermek istemiyoruz.  Çocuklarımız okulda öğrettiğin şeylerin karşılığını yaşadığı kentte bulabilmeli. Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz ilk etkinlikte tiyatro oyuncusu Hakan Gerçek’i ve onun tek perdelik oyunu Üstü Kalsın ile Cemal Süreya şiirlerini Denizlililer ile buluşturduk. Öğrencilerimiz söyleşiden mutlu oldu. Öğrencilerimiz bu günden sonra tiyatroya,şiire ve sanata karşı daha farklı bakacak. Belki de Hakan Gerçek’i idolleri yapacaklar” diye konuştu.

“TED’li OLMAK AYRICALIK”
Öğrenciler ise, sanatçı Hakan Gerçek ile yaptıkları söyleşinin ardından duygularını şu sözlerle anlattılar:

ic-nazlı-canan-kan

NAZLI CANAN KAN
Ben, 5/A Sınıfı öğrencisiyim. Ünlü bir sanatçı ile söyleşi yapmak güzeldi. Tiyatro üzerine çok şey öğrendik. Bu bizim için farklı bir etkinlik oldu.

ic-eylül-sibel

 

EYLÜL SİBEL DİDİNİR
Bizim için çok farklı ve güzel bir etkinlik oldu. Hep televizyonlarda gördüğümüz sanatçı okulumuzda idi. Bize tiyatro ve oyunculukla ilgili bilgiler verdi. Ben çok mutlu oldum.,

ic-kerem-dogan

 

KEREM DOĞAN
6.sınıf öğrencisiyim ve okulumuzun tiyatro grubundayım. Özellikle benim için çok yararlı bir etkinlik oldu. Bu, TED’li olmanın ayrıcalığı.

ic-mislina-ertuğrul

 

MİSLİNA ERTUĞRUL
Ben öğretmenlerime teşekkür etmek istiyorum.  Ünlü bir isimle tanıştım ve onunla fotoğraf  çektirdim. Bugün TED’li olmanın ayrıcalığını yaşadık. Farklı bir gündü.

VELİLER İÇİN SAHNELEDİ
Öğrencilerle gerçekleştirilen söyleşinin ardından Hakan Gerçek, Cemal Süreya  metin ve şiirlerinden oluşan ‘Üstü Kalsın’  adlı tek perdelik oyununu veliler için sahneledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı