REKLAMI GEÇ

TEOG öncesi Uğur’dan uzman uyarısı

TEOG öncesi Uğur’dan uzman uyarısı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yapılacak olan ikinci dönem sınavları için geri sayım başlarken, öğrenci ve velilerinde stres de tavan yaptı. Sınava Denizli Uğur Okulları ortaokul rehber öğretmeni Duygu Vatansever, sınav öncesi öğrenci ve velilere bazı tavsiyelerde bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Nisan 2017 Pazartesi, 15:21

Denizli Uğur Okulları ortaokul rehber öğretmeni Duygu Vatansever TEOG öncesi yapılması gerekenlerin neler olduğu ile ilgili öğrenci ve velilere uyarılarda bulundu.

Öğrencilerin sınava hazırlanırken yaşadıkları kaygının velilerde fazlasıyla görüldüğünü belirten Vatansever, “Bazen bu kaygı ile baş etmek ve kaygı yaşarken çocuklarınızla iletişim kurmak zor olabiliyor. Sınav kaygısı değil, KAYGI problemi. Sınav, kaygı probleminin tetikleyici unsurudur. Çocuğunuzun gerçek performansını göstermesinin önündeki en büyük engel sınav algısının yarattığı kaygı sürecidir. Çünkü kaygı, bilişsel olarak belleği olumsuz etkiler ve var olan bilginin kullanılmasını engeller. Dolayısıyla sınavın önemli olduğunu ancak bütün hayatının bu sınava bağlı olmadığını dile getirin. Çocuğunuza başka başarı alanlarının ve başka güçlü yönlerinin olduğunu, hayatta başarılı olmak için başka seçenekleri de olabileceğini söyleyin” dedi.

“ÇOCUĞUNUZU BAŞKALARIYLA KIYASLAMAYIN”
Olumsuz motivasyon cümlelerinin sınav öncesi hiçbir işe yaramayacağına dikkat çeken Vatansever, “Onun için en iyisini araştırdınız, beslenmesinden uykusuna her şeyine özen gösterdiniz, bazen tartıştınız, öğretmenleriyle görüşüp neler yapması veya yapmaması gerektiğini sürekli anımsattınız, hedef belirlediniz ve hedefe ulaşması için her yolu denediniz. Ama artık durun! Özellikle ‘Arkadaşların son günlerde hala çalışıyor, sen yeterince önemsemiyorsun, istediğine bu şekilde ulaşamazsın’ gibi olumsuz motivasyon cümlelerini artık bırakın. Çocuğunuzun neleri yapmadığına değil, neleri yaptığına odaklanın ve olumlu motivasyon cümleleri kurmaya başlayın. Çocuğunuzun biricik olduğunu unutmayın. Sadece sınav süreçlerinde değil çocuğunuzun tüm eğitim hayatı boyunca unutmamanız gereken bir nokta. Çocuğunuzun biricik ve tek olduğunu unutmayın ve onu kimseyle kıyaslamayın. Kimse çocuğunuz olmaz ve çocuğunuz da başka biri olmak zorunda değil” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı