REKLAMI GEÇ

Denizli Uğur Okulları yeni döneme hazır

Denizli Uğur Okulları yeni döneme hazır

Denizli’nin köklü eğitim kurumlarından biri olan Uğur Okulları’nda, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı hazırlıkları büyük ölçüde tamamlandı. Öğretmenler hizmet içi eğitimleri tamamladı, öğrenciler ise okul başlamadan iki sınava alınarak seviyeleri gözden geçirildi, eksiklikleri belirlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Eylül 2018 Çarşamba, 16:26

Aylar öncesinden, yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıklarına okul yönetimi, öğretmenleri ve idari kadrosuyla start veren Denizli Uğur Okulları, bir taraftan alanında uzman eğitimcilerin katkılarıyla öğretmenlerine hizmet içi eğitimlerini verirken, diğer taraftan da öğrencilerini yeni eğitim yılına hazırlamak amacıyla eğitim kampları ve UTS’ye (Uğur Tanı Sınavı) alarak, eksiklerini tespit etme ve bilgilerini tazeleyerek yeni döneme hazır hale getirmek için yüksek tempolu bir program süreci uyguladı.

ÖĞRETMENLER HAZIR
Okulların açılmasına az bir zaman kala, Denizli Uğur Okulları’nın 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı’na hazır olduğunu belirten Kampüs Müdürü Gülden Özkök, “Öncelikle öğretmenlerimize yönelik hizmet içi eğitim sürecimizi başlattık. Okul bazlı zümre çalışmaları, soru yazımı zümre çalışmaları yapıldı. Bunun dışında, ödev kontrolü için öğrencilerle temas kuruldu ve okula davet edilerek gerekli kontrol çalışmaları hayata geçirildi. Ayrıca BAU STEM Direktörü Doç. Dr. Sencer Çorlu tarafından öğretmenlerimize, STEM ile yaşam becerileri eğitimi verildi” dedi.

UTS VE UET SINAVLARI YAPILDI
Okullar açılmadan iki ayrı sınavı gerçekleştirdiklerini de belirten Özkök, “Bunlar UTS (Uğur Tanı Sınavı) ve UET (Uğur English Test) sınavları. UTS’deki amaç, öğrencilerin geçmişte öğrendiklerini gözden geçirmek ve konular üzerinden eksiklerini tespit ederek, ona göre bir yol haritası çıkarmaktır. Bu sınavdan sonra, Metodbox Uygulaması’yla öğrencilerimiz dijital ortamda sürekli olarak takip edilerek, gerekli müdahaleler yapılacak, gerekirse online olarak da ödevlendirilerek, takibi gerçekleşecektir. Öğrencilerimiz aynı zamanda, bu uygulama üzerinden eksik olduğunu düşündüğü konuların ders videolarını da izleyebileceklerdir. Diğer sınavımız ise UET (Uğur English Test) sınavıydı. Bu sınavlara 5. 6. 7. 9. ve 10. sınıf öğrencilerimiz katıldı. Bu sınav sayesinde öğrencilerimizin İngilizce kelime, gramer, okuma ve dinleme gibi konularda ki seviyeleri tespit edildi, bilgilerinin tazelenmesine katkı konuldu” diye konuştu.

“ÖNCELİKLİ AMACIMIZ FONKSİYONEL EĞİTİM VE KALICI BAŞARIDIR”
Bir eğitim-öğretim kurumu olmanın bilinci ve sorumluluğunu, tüm yönetim kadrolarında örnek olabilecek seviyede yaşattıklarını da anlatan Denizli Uğur Okulları Kampüs Müdürü Özkök, “Öncelikli amacımız fonksiyonel eğitim ve kalıcı başarıdır. Bunun için de klasik mesai saati sınırlamasıyla değil, teknolojinin ve yeni eğitim fırsatlarının da değerlendirilmesiyle, okul saati dışında da sıkmadan ve yılgınlığa yol açmadan verimli bir eğitim sürecini hayata geçirmek için çaba gösteriyoruz. Bunda da, Denizli Uğur Okulları olarak başarılı olduğumuza inanıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı