REKLAMI GEÇ

Uğur Okulları’nda duygu yüklü tören

Uğur Okulları’nda duygu yüklü tören

Denizli Uğur Okulları, Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 79. yıldönümünde duygu yüklü bir törenle andı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Kasım 2017 Cuma, 17:28

Denizli Uğur Okulları’nda gerçekleştirilen tören, “İnandık sana yüce insan. Kendimize ve güneşe inanır gibi. Emek gerekse ülkeye denizlerimiz olsun. Can gerekse ülkeye denizler kanımız olsun. İnandık sana yüce insan. Kendimize ve güneşe inanır gibi. Vakit tamam yol hazır. Düşelim yola, düşelim yollara” sözleriyle başlatıldı.

On an geldiğinde Denizli Uğur Okulları’nda hayat durdu, öğrenci, öğretmen ve okul yöneticileri Ata’ya saygılarını sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ise bu kez Ata’ya duyulan özlem dile geldi.

Okul yöneticilerinin ardından törene katılanlara seslenen Okul Kurucusu Mustafa Kemal Arslan, “Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamaya çalışmalı, onun düşüncelerini, zihin yapısını, devrimlerini anlamalıyız. Bu büyük asker ve siyaset adamının 24 yaşında Çanakkale Destanı yazdığını, 39’unda Kurtuluş Savaşı’nı başlattığını, 42’sinde ise yeni bir ülke kurduğunu bilmeliyiz” dedi.

Mustafa Kemal Arslan daha sonra senelerce gün yüzüne çıkmamış olan Aşık Veysel’in Atatürk’ü anlatan videosunu da törende dev ekrandan yayınladı.

Denizli Uğurlu öğrencilerinin Atatürk şiirleri eşliğinde, okul korosu Ataya Ağıt, Yiğidim Aslanım türkülerini seslendirdi, öğrenciler ve veliler duygu dolu anlar yaşadı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün de çok sevdiği sarı zeybek solosunu oynayan Uğurlu öğrenci izleyenlerin ilgi odağı oldu.

Atatürk özel masasına karanfil bırakan öğrenci ve öğretmenler, Mustafa Kemal Atatürk anı defterine de duygularını yazdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı