REKLAMI GEÇ

Uğur Okulları’nda “Söz Küçüğün”

Uğur Okulları’nda “Söz Küçüğün”

Denizli Uğur Okulları, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü farklı bir etkinlik ile kutladı. “Söz Küçüğün” adlı kutu oyununu oynayan Uğurlu öğrenciler, oyunda bile olsa birbirlerinin haklarına saygı gösterdiler. 

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Kasım 2017 Salı, 10:33

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle Denizli Uğur Okulları’nda farklı bir etkinlik gerçekleştirildi. Çocuk haklarına dikkat çekmenin ve farkındalık yaratmanın hedeflendiği etkinlikte Uğurlu öğrenciler “Söz Küçüğün” adlı kutu oyununu oynadı.

9 kişi ile oynanan ve tüm katılımcıların haklarını kullanabilmesinin hedeflendiği oyunda, 15 hak kartını ilk açan oyuncu kazanıyor.

Uğurlu öğrenciler, oyunda bile olsa birbirlerinin haklarına saygı gösterdiler. Oyun sırasında var olan ancak bilmedikleri haklarını da öğrenen öğrenciler, hem bilgi sahibi oldu, hem de keyifli vakit geçirdi.

Denizli Uğur Okulları yetkilileri, çocuk haklarının evrensel bir kavram olduğunu belirterek, “Çocuk dünyadır, dünyanın devamıdır, dünyanın kendisidir. Hayat çocuklar üzerine kuruludur. Çocuk hakları evrensel bir kavramdır ve tüm çocukları kapsar. Dili, dini, rengi, ırkı ne olursa olsun hiçbir ayrım gözetmeksizin bütün çocuklar aynı haklara sahiptir. İnsan hakları temelde doğumla birlikte kazanıldığına göre çocuk hakları da dünyaya gelmekle beraber başlar ve devam eder” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı