REKLAMI GEÇ

Uğur’dan TEOG uyarıları

Uğur’dan TEOG uyarıları

Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Ortak Sınavları 25-26 Kasım tarihlerinde yapılacak. Öğrencilerin önündeki önemli bir aşama olan sınava ilişkin, Denizli Uğur Okulları’ndan önemli uyarılar geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Kasım 2015 Pazartesi, 13:27

Ortaokul 8. sınıfta öğrenim gören 1 milyon 174 bin 427 öğrencinin iyi bir liseye girmek için yarışacağı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi ortak sınavları 25-26 Kasım’da yapılacak. Denizli Uğur Okulları Rehberlik Birimi, sınavına girecek öğrencilere ve velilerine önemli uyarılarda bulundu.

Öğrencilerin sınav stresi yaşamaması, zamanı verimli kullanması gerektiğini hatırlatan Denizli Uğur Okulları Rehberlik Birimi, ikinci sınavlara ilişkin de bilgiler verdi. İkinci dönem TEOG ortak sınavlarının, 27-28 Nisan 2016’da yapılacağının hatırlatıldığı açıklama, öğrencilerin ikinci dönem sınavlarında, birinci dönemin başından itibaren işlenen konulardan sorumlu olacakları, bunun da daha fazla konuya çalışmaları anlamına geldiği ifade edildi.

Denizli Uğur Okulları öğrencilerinin bugüne kadar girdikleri TEOG denemelerindeki Türkiye genelindeki başarılarının ortada olduğunu ifade eden rehberlik birimi öğretmenleri, öğrencilerinin bu sınavda da en iyi sonucu alacaklarını inandıklarını kaydetti.

İşte Denizli Uğur Okulları Rehberlik Birimi’nin sınava katılacak öğrenci ve ailelerine ışık tutacak uyarıları:
“Sınavdan birkaç gün önce çocuğunuzu ders çalışmak yerine, rahatlayabileceği bol oksijenli ortamlara götürün. Sevdiği insanlarla birlikte, sevdiği aktiviteleri yapmasını sağlayın.

Her zamanki uyku düzeninde uyumalarına ,uyku saatinin değişmemesine dikkat edin.

Beslenme düzenine dikkat edin. Her zamanki beslenme düzeni koruyup protein odaklı, taze sebze ve meyvelerin ağırlıklı olduğu öğünler tercih edin. Ağır, yağlı yiyeceklerden kaçının.Unutulmamalıdır ki iyi bir uyku ve açlığın giderilerek sınava girilmesi kaygıyı minimum düzeye indirecektir.
Kaygının kontrol edilmesi için nefes egzersizi yapın.

Her ders 20 sorudan oluşmaktadır ve her soru 2 dakikadır. Bu nedenle sınavı yetiştirememe kaygısı olmamalıdır.
Bir soruda zorlanıldığında turlama tekniğini kullanılıp, vakit kaybetmeden diğer sorulara geçilip en son yapılamayan soruya geri dönülmelidir.

Sınavda cevap kağıdını verilen örnek işaretlemeye göre doldurmanız gerekiyor. Çünkü optik okuyucu tarafından okunmayan işaretlemelerde o soruya verilen cevap doğru kabul edilmeyecek.

Cevap kâğıdı üzerinde, optik okuyucu tarafından okunmayı engelleyecek işaretleme ve karalamalar bulunursa sınav geçersiz sayılacak.

Kitapçık türlerini, cevap kâğıdına işaretlemeyi kesinlikle unutmamak gerekiyor.

Yanlış doğruyu götürmediği için tüm sorular cevaplandırılmalıdır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı