REKLAMI GEÇ

Uğur’lu öğrenciler kodlama yaptı

Uğur’lu öğrenciler kodlama yaptı

Denizli Uğur Okulları öğrencileri kodlama haftası etkinliğine katıldı. Algoritma yazmaya çalışan öğrenciler, ortaya çıkan sorunlara farklı yönlerden bakabilmeyi kavradı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Aralık 2017 Salı, 11:52

Her yıl 4-11 Aralık tarihleri arasında kutlanan Kodlama Haftası, Denizli Uğur Okulları’nda da gerçekleştirildi.

Uğur Okulları’nda yaklaşık bir saat üren etkinlik boyunca öğrenciler algoritma yazmaya çalıştı, bu sayede sorunlara farklı pencereden bakabilme yeteneğine kavuştu.

Tüm dünya ile aynı anda kodlama yapan Uğur’lu öğrenciler, 1. seviyedeki 20 bölümü tamamlama başarısı gösterdi. Çalışmayı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler tüm Dünya’da geçerliliği olan sertifikalarını da almaya hak kazandı.

KODLAMA NEDİR?
Kodlama belirli şartlara ve düzene göre yapılması öngörülen işlem sıralamasıdır. Kodlama etkinliklerinde de, bilgisayara yapması gerekenleri söyleyen komutlar dizisi oluşturulup planlanmaktadır. Her yıl 4-11 Aralık Kodlama Haftası olarak çeşitli etkinliklerle kutlanır. Üretken nesillerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla kodlama saati “Hour Of Code” 180’den fazla ülkede gerçekleşen 10 milyonlarca öğrenciye ulaşmış küresel bir harekettir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı