REKLAMI GEÇ

Özel Varlık Anadolu Lisesi eğitime başlıyor

Özel Varlık Anadolu Lisesi eğitime başlıyor

Dershanecilikte kendilerini kanıtlayan 3 öğretmenin bir araya gelerek kurduğu Özel Varlık Anadolu Lisesi, 2017-2018 Eğitim Öğretim döneminde kapılarını açıyor. Tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde binası tamamlanan Varlık Koleji, uzman öğretmen kadrosu ve eğitim-öğretime farklı bakış açılarıyla fark yaratmaya hazırlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Eylül 2017 Salı, 09:11

Denizli’de 9 yıldır Radikal Dershanesi adıyla öğrenci yetiştiren 3 öğretmen, yollarına özel okul ile devam etme kararı aldı. Eğitim-öğretime olan farklı bakış açılarını ortaya koyan Ömer Al, Yıldıray Doğanlı ve Orkun Çelik, kurdukları Özel Varlık Anadolu Lisesi’nde 2017-2018 Eğitim-Öğretim dönemine girmeye hazırlanıyor.

ÖZEL EĞİTİM-ÖĞRETİM İÇİN ÖZEL OKUL
Varlık Koleji kurucularından Ömer Al, eğitim-öğretime yaklaşımlarını, hedeflerini, özel okula bakış açılarını anlattı. Eğitim-öğretime bakışlarındaki farkı okul binasından başlayarak ortaya koyduklarını belirten Ömer Al, “Okul binamız tamamen bir eğitim-öğretim yuvasının gereklerine göre yapıldı. Bu süreçte Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci’nin büyük desteğini gördük. Bu hususta kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Okul binamızın yapımını tamamen Sayın Kececi üstlendi ve ortaya tüm ihtiyaçlara cevap veren, mükemmel bir bina çıktı” dedi.

Öğrencilerimizi hayata ve akademik geleceğe hazırlamak için tüm detayların düşünüldüğünü dile getiren Ömer Al, “Okulumuzda 15 dersliğimiz var. Bu da öğrenci sayısını sınırlı tutma isteğimizden kaynaklandı. Dersliklerin yanı sıra sosyal ve kültürel alanlar, laboratuvar, yemekhane ve kütüphane yer alıyor. Şehrin içinde ama şehrin gürültüsünden uzak bir yerde öğrencilerimize eğitim-öğretim imkanı vereceğiz” dedi.

ÖĞRETMEN KADROSU ÇOK ÖNEMLİ
Bir okulun başarısındaki en büyük etkenin öğretmen kadrosu olduğunu belirten Ömer Al, kadro oluştururken çok seçici davrandıklarını dile getirdi. Alanlarında uzman isimler ile yola çıktıklarını belirten Al, “Öğrenci öğretmenini model alır. Araştıran, bilimsel çalışma yapan, okuyan bir öğretmen, öğrencisini de kendi yoluna davet eder. Biz kendimizi de sürekli eğitiyoruz. Önce kendimizi, sonra da öğrencilerimizi geliştirmenin çabasındayız. Bugün ülkemizde herkes mutlaka eğitim sistemimizin bir tarafını eleştirir ve yukarıdakilerin sihirli bir değnekle her şeyi düzeltmesini bekler. Ancak, değişim temelden başlar. Biz, şikayet etmektense, herkesin mutlu olacağı yeni bir bakış açısı sunmak adına bu yola çıktık” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTELİ OLUNCA FARK YARATSINLAR
Okul gibi okul yapmak için yola çıktıklarını belirten Ömer Al, Öğrencilerimiz üniversiteye başladıklarında kitap okuma alışkanlığı olan, bilimsel ve sanatsal çalışmalar ortaya koyabilen, evrensel bilgiye hazır hatta buna katkı sağlayabilecek bireyler olsun istiyoruz. Okul açarken de amacımız çocuklarımıza bu altyapıyı kazanabilecekleri bir alan yaratmaktı. Üniversiteye gittiklerinde sadece sınavı kazanmış olarak değil, kültürel seviyeleri yüksek, bilimsel ve teknolojik ilerlemelerden haberdar, sosyal yönden güçlü bireyler olarak gitsinler. Bizim ilk ve öncelikli hedefimiz işte budur ” dedi.

EBEVEYNLER ÇOCUKLARINA KARŞI YABANCILAŞMAMALI
Al, “Biz aileler ve çocukları arasında öğretmen-öğrenci ilişkisi oluşsun istemiyoruz. Böyle de bir derdimiz var. Çocuk ile ailesi arasında ‘dersine çalıştın mı?’nın ötesinde bir iletişim, başka paylaşımlar olmalı” dedi.

EVİN OKULA DÖNÜŞMESİNE KARŞIYIZ
Evin bir okula dönüşmesine karşı olduklarını anlatan Varlık Koleji kurucularından Ömer Al, “Evler artık bir nevi okul oldu. Çocuklara nefes alacakları alanlar bırakmadık. Biz buna tamamen karşıyız. Anne-baba çocuklarıyla sinemaya gitsin, parka gitsin, maça gitsin istiyoruz. Onlar aile yaşamlarını farklı bir alana oturtsunlar, eğitim ve öğretimi bize bıraksınlar. Okul okul gibi ev de ev gibi olmalı” dedi.

KENDİNİ TANIYAN ÖĞRENCİ HER ŞEYİ BAŞARIR
Çocukların bilimden, kitap okumaktan ve kültürel etkinliklerden uzak, yalnızca ders çalışmaya endeksli bir yaşamın içine itildiğini dile getiren Ömer Al, öğrencilerin sürekli bir iç sıkıntısı, bitmek bilmeyen bir kaygı ile yaşamak zorunda kaldıklarını vurguladı.

Uygulayacakları eğitim sistemiyle öğrencilerin önce kendilerini tanımalarını sağlayacaklarını belirten Ömer Al, TEOG sınavını da belirleyici bir unsur olarak görmediklerini vurguladı.

Al, “Fen lisesini kazanan iyi, meslek lisesine giden de kötü çocuk olarak görülmemeli. Doğru bir eğitim modeli verildiğinde öğrencilerin hem akademik kariyer, hem de yaşam başarısını yakalayabileceklerini düşünüyoruz” diye konuştu.

HEDEFİ OLAN BİREYLER YETİŞECEK
Öğrencilerin hedeflerini doğru ve net bir şekilde belirleyebilmelerinin de önünü açacaklarını anlatan Ömer Al, bu doğrultuda mesleki tanıtım dersleri vereceklerini söyledi.

Al, “9. ve 10. sınıflarımıza uygulamalı dersler vereceğiz. Öğrencilerimiz tarım ve hayvancılık alanlarını, fabrikaları gezecekler. Hastaneleri inceleyecekler, mühendislerin, itfayecilerin, avukatların neler yaptıklarını bilecekler. Böylece hedef odaklı, ne istediğini bilen ve kendine güveni tam olan öğrenciler yetişecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı