REKLAMI GEÇ

Özel okullarda 23 Nisan coşkusu

Özel okullarda 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, özel okullarda düzenlenen coşkulu törenlerle kutlandı. Yüksekçıta, Uğur ve PEV Okulları’nda gerçekleştirilen törenler görülmeye değerdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Nisan 2018 Pazartesi, 17:00

Dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, özel okullarda birbirinden özel programlar ve renkli geçen gösterilerle görkemli bir şekilde kutlandı. Rengarenk giysiler içinde özenle hazırlanmış gösterilerini sunan minikler, konukları büyüleyen bir performans sergiledi.

YÜKSEKÇITA’DA TÖRENLER GÖRÜLMEYE DEĞERDİ
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Yüksekçıta Okulları’nda görkemli törenlerle kutlandı.

Öğrenciler ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği törenler, bando eşliğindeki kortej yürüyüşü ile başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, Yüksekçıta Okulları kurucularından İnci Emek günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Açılış konuşmasını, duygu selinin yükselmesini sağlayan kutlamalar izledi. Öğrenciler şiirler okudu, “Bir Çocuk Cumhuriyeti” adlı koreografi davetlilere duygusal anlar yaşattı.

Milli bayramları her sene düzenlediği yaratıcı koreografilerle kutlayan Yüksekçıta Okulları bu yıl Atatürk ilke ve devrimlerinin ne kadar içselleştirdiği temasını işledi.

Anaokulu öğrencileri ise farklı ülkelere özgü halk danslarını sergiledi. İlkokul öğrencileri yöresel halk danslarından örnekler sundu, okul korosu çocuk şarkıları seslendirdi. Törenler, tüm öğrencilerin katılımıyla söylenen şarkıyla sona erdi.

UĞUR OKULLARI’NDA 23 NİSAN RUHU
Denizli Uğur Okulları’nda gerçekleştirilen törenlerde 23 Nisan ruhu ortaya kondu.

Törenler, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ortaokul Müdür Yardımcısı Burcu Sarıkaya Bican yaptı.

Bican, “Cumhuriyet’in kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu alanda hem Dünya’da bir ilki oluşturmakta, hem de geleceğin Cumhuriyet nesillerine, atamızın verdiği önemi ifade etmektedir. Bugün de bizlere düşen görev, hem Atamızın aziz hatırasını en yoğun ve en güzel biçimde yad etmektir” dedi.

Tören, “Egemenlik Bayramı” şiiri ile devam etti, 6. sınıf öğrencilerinin seslendirdiği “Tebessüm” şarkısı ve 5. sınıf öğrencilerinin ukulele ile eşlik ettiği “You Are My Sunshine” şarkısı törene renk kattı.

“Hayat Bayram Olsa” şarkısı ve ardından tüm öğrencilerin katılımı ile seslendirilen İzmir Marşı, Uğur Okulları’nda bayram coşkusunu daha da artırdı.

Tören, dans gösterileri ve halk dansları ile tamamlandı.

ÖZEL PEV OKULLARI’NDA 23 NİSAN COŞKUSU
Özel PEV Okulları ailesi her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hafta boyunca okullarında gerçekleştirdikleri etkinliklerle coşku içinde kutladı.

23 Nisan haftasının ilk gününden itibaren okulun bahçesinde kurulan drama, müzik, görsel sanatlar ve oyun atölyelerinden oluşan stantlarda PEV Okulları okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencileri hem eğlendiler hem de iş birliği içinde değişik oyunlar oynadılar.

Bu oyunlar sayesinde zaten bildikleri paylaşma, iş birliği, saygı gibi kavramları pekiştirerek keyifli bir süreç geçirdiler.

Etkinliklerin son günü olan cuma günü ise öğle saatlerinde okul bahçesine kurulan sahnede birçok öğrenci yeteneklerini sergileme fırsatı buldu. 7. sınıf öğrencilerinden oluşan C202 Müzik Grubunun üç şarkı ile açılışı yaptığı gösterilerde, Özel PEV İlkokul Jimnastik Takımı ve Latin Dansları Grubunun yanında Ortaokul Step-Aerobik Tamımı da performanslarını sergileyerek öğrencilerin günü bir panayır havasında geçirmelerini sağladılar.

Dolu dolu geçen bir haftanın sonunda 23 Nisan Pazartesi günü okulun konferans salonunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını Özel PEV Okulları Genel Müdürü Pınar Kaya’nın yaptığı törende drama öğretmenlerinin hazırladığı “Cumhuriyet Çocukları” adlı tiyatro oyunu sergilendi.

Oyunda, dünyanın bir günlüğüne çocuklara verildiğinde dünyanın ne kadar güzelleştiği mesajı verildi.

Tüm veli ve öğrencileri büyüleyen oyun, bu güzel haftayı taçlandırdı ve ayakta alkışlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı