REKLAMI GEÇ

POTADA ‘ÇITA’YI YÜKSELTTİLER

POTADA ‘ÇITA’YI YÜKSELTTİLER

Okul sporları basketbol il şampiyonluğu yarışında dörtlü final başladı. Yüksekçıta ilk maçında TEV’i yendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Aralık 2014 Çarşamba, 15:41

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde yürütülen okul sporları basketbol il şampiyonluğu müsabakaları başladı. Dörtlü finale kalan iki takımdan Yüksekçıta Koleji ile Türk Eğitim Vakfı, Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda karşılaştı. Baştan sona çekişmeli geçen maçta gülen taraf Yüksekçıta Koleji oldu. 

İlk periyoda her iki takım da tutuk başladı. Sayı üretmekte zorlanan iki takım pota altında kolay atışları kaçırınca skor üretmekte zorlandı. Yüksekçıta Bedirhan Ergül ile yakaladığı hızlı hücum fırsatlarını bu periyotta değerlendiremedi. TEV ilk birkaç dakikanın ardından oyuna ağırlığını koyarak skor üretmeyi başardı. İlk periyot sonunda 10 sayı bulan TEV rakibini de 5 sayıda tuttu.

Aynı senaryo maçın ikinci çeyreğinde de yaşandı. Sert savunma yapan iki takım birbirinin sayı üretmesini engellerken TEV ribaundlarda rakibine büyük üstünlük sağladı. Bu bölümde de 10 sayı üreten TEV devreye 20-13 önde girdi.

Yoğun taraftar desteği altında mücadele eden her iki takım ikinci yarıya daha istekli başladı. İkinci yarıya hızlı başlayan Yüksekçıta Koleji pota altında Tolga ile etkili olmaya çalışırken Orhun ve Bedirhan rakibi zorladı. Bu çeyrekte 11 sayı üreten Yüksekçıta rakibini 6 sayıda tutarak maça yeniden ortak oldu. Çeyreğin sonunda farkı 2 sayıya düşüren Yüksekçıta son periyotta adeta coştu.

Dördüncü çeyrekte her iki takımın karşılıklı sayıları ile maç skoru artarken bu bölümde Yüksekçıta maçta ikinci kez öne geçmeyi başardı ve üstünlüğünü maç sonuna kadar sürdürdü. Geriden gelerek maçı kazanan Yüksekçıta Koleji son çeyrekte rakip potaya 18 sayı bıraktı, TEV’i 13 sayıda tuttu.

Yüksekçıta’da takımın en skorer isimleri rakip potaya 14 sayı bırakan Bedirhan ile 11 sayı bırakan Tolga oldu.

YÜKSEKÇITA KOLEJİ 42 TÜRK EĞİTİM VAKFI AL 39
1P: 5-10 2:P 13-20 3P: 24-26 MS: 42-39
SALON: Recep Yazıcıoğlu S.S.
HAKEMLER: Orçun Akgül, Özgür Çelikoğlu,
GÖZLEMCİ : Levent Altınmakas
YÜKSEKÇITA KOLEJİ AL: Berkin Özgür, Sezer Serici, M. Kürşad Barlas, Fatih Çelikkol, Semih Erikler, B. Tolga Akçil, Orhun Koçoğlu, Bedirhan Ergül, Muammer Özdemir, Sacit Mutçalı, A. Berkay çavuşoğlu
ANTRENÖR: Mustafa Şahan
TÜRK EĞİTİM VAKFI AL: Rahmi Yiğit Erdoğan, F. Rıfat Ceylan, Ahmet Deşdemir, İlke Can Ersöz, Hüseyin Ersoy, E. Burak Efe, Mert Kolaoğlu, Mert Yiğit, Osman Furkan Özdemir, Cemal Baran Tuncay, Sedat Pamuk, Deniz Utku Argüz
ANTRENÖR: Muhsin Çınargür

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim

ANAOKULU

Merkezefendi mah.

Kadife sokak No:2 Merkezefendi/Denizli

Tel: 258 212 44 48

Fax: 258 377 07 66

BAHÇELİEVLER KAMPÜSÜ

Bahçelievler mah.

4014. sokak No:7 Merkezefendi/Denizli

Tel: 258 377 21 71

Fax: 258 377 21 61

Web: http://www.yuksekcitakoleji.com

Mail: info@yuksekcitakoleji.com

Sosyal Medya Hesaplarımız