REKLAMI GEÇ

Yüksekçıta’da Çanakkale ruhu

Yüksekçıta’da Çanakkale ruhu

Yüksekçıta Okulları, tarih öğretmeni Halis Can ve edebiyat öğretmeni Doğan Güler tarafından verilen “Çanakkale’den İstiklal Marşı’na” adlı konferansla öğrencilere ve öğretmenlere Çanakkale ruhunu yaşattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mart 2016 Perşembe, 14:05

Yüksekçıta Okulları, “12-18 Mart Çanakkale’den İstiklal Marşı’na” adlı konferans ile anlamlı bir etkinliğe imza attı. Yüksekçıta Okulları tarih öğretmeni Halis Can ve edebiyat öğretmeni Doğan Güler tarafından hazırlanan ve gerçekleştirilen konferansta İstiklal Marşı’nın ruhu ve Çanakkale Zaferi’nin önemi vurgulandı.

yuksekcita-canakkale-ic

Mehmet Akif’in yaşamı ve Türk İstiklal mücadelesine katkılarını, Çanakkale’de düşmanı yenilgiye uğratan ecdadımızı ve emsalsiz kahramanlık destanını fotoğraflarla aktaran Can ve Güler, İstiklal Marşı’nın her bir hecesini ve satırını ayrıntısıyla açıklayarak, dinleyenlere milli bilinç aşıladılar.

yuksekcita-canakkale-ic1

Konferans sonunda öğrenciler de etkinliğe soruları ile katkı sağladı. 19. yüzyılın sonundan 1930’lu yıllara kadarki sürece, tarihsel ve edebi açıdan yapılan açıklamalarla Mart ayının önemi bir kere daha vurgulandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim

ANAOKULU

Merkezefendi mah.

Kadife sokak No:2 Merkezefendi/Denizli

Tel: 258 212 44 48

Fax: 258 377 07 66

BAHÇELİEVLER KAMPÜSÜ

Bahçelievler mah.

4014. sokak No:7 Merkezefendi/Denizli

Tel: 258 377 21 71

Fax: 258 377 21 61

Web: http://www.yuksekcitakoleji.com

Mail: info@yuksekcitakoleji.com

Sosyal Medya Hesaplarımız