REKLAMI GEÇ

16 kurum destekli eğitim programı sona erdi

16 kurum destekli eğitim programı sona erdi

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB)’in ‘DENİB Akademi’ kapsamında İŞKUR İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirdiği Dış Ticaret Destek Elemanı Eğitimini başarıyla tamamlayan 24 kursiyere sertifika verildi. Yaklaşık 1 ay devam eden eğitim programına Denizli’de 16 kurum ve kuruluş destek verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2015 Cuma, 17:23

DENİB, İŞKUR Denizli İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Dış Ticaret Destek Elemanı Eğitimi sona erdi. Eğitimi başarıyla tamamlayan 24 dış ticaret elemanına sertifikaları, DENİB Raşit Güntaş Seminer Salonu’nda düzenlenen törenle verildi.

denizli-denib-sertifika-toreni-ic-1
Törene, Vali Yardımcısı Tuncay Engin, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İŞKUR İl Müdürü Ferudun Giresun, TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ile eğitim programına destek veren 16 kurum ve kuruluşun temsilcileri katıldı.

Vali Yardımcısı Tuncay Engin, Denizli’de ihracat yapan firmaların ihtiyacının nitelikli eleman olduğunu belirterek, bu eğitimlerin ihracatın artırılmasında önemli olduğunu ifade etti.

“EĞİTİMDE LİDERİZ”
Eğitimde mütevazı olamayacaklarını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Eğitimin her alanında Türkiye’de lider bir iliz. Gerek okullaşma, gerekse TEOG ve YGS sınavlarında elde ettiğimiz başarılar bunun göstergesidir. Burada sertifika alan 24 arkadaşımıza verilen eğitim de geleceğe yapılan bir yatırımdır” dedi.

“İSTİHDAMDA ARZ TALEP DENGESİNİ EĞİTİMLERLE SAĞLAYACAĞIZ”
İŞKUR Denizli İl Müdürü Feridun Giresun, işsizliğin hala sorun olduğuna dikkat çektiği konuşmasında, “İşsizlik sorununun, birçok sorunun da kaynağı olduğunu hepimiz biliyoruz. O nedenle iş dünyasının nitelikli eleman talebini karşılayabilmek ve istihdamı artırmak amacıyla kurslar düzenliyoruz. Dı Ticaret Destek Eğitimi Kursumuz da bunlardan biri. Denizli’de İşbaşı Eğitim Programı 2010 yılından beri devam ediyor. Bu kapsamda açılan kurslarda bin 911 kursiyere eğitim verdik” dedi.

“ ÖRNEK BİR ÇALIŞMA OLDU”
“DENİB Akademi” bünyesinde başlattıkları eğitim çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, “Denizli’de ne kadar ihracat yaptığımızı veya ihracatı artırmayı konuşmayacağız. Katma değeri yüksek, marka değeri olan ürünlerin ihracatını konuşacağız. Bunun ilk aşaması ise nitelikli eleman yetiştirmektir. DENİB Akademi bu nedenle hayata geçirildi. Dış Ticaret Destek Elemanı Eğitimi de bu kapsamda gerçekleştirildi. Dış Ticaret Destek Elemanı Eğitimi, tam bir imece usulü ile gerçekleştirilmiş bir kurs. GEKA, Üniversite, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İŞKUR, Milli Eğitim gibi tam 16 kurum ve kuruluşun katkılarıyla düzenlendi” diye konuştu.

denizli-denib-sertifika-toreni-ic
24 KURSİYERE SERTİFİKA
DENİB Başkanı Kocasert, İŞKUR İl Müdürü Ferudun Giresun ile Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Eğitim Programı’na katkı sağlayan 16 kurum ve kuruluş temsilcisine teşekkür belgesi verdi. Ardından, eğitim programını başarıyla bitiren 24 dış ticaret elemanına başarı sertifikaları verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı