REKLAMI GEÇ

500 milyar dolar hedefi için inovasyon şart

500 milyar dolar hedefi için inovasyon şart

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili Süleyman Kocasert, ihracatın 2023’te 500 milyar dolar hedefine ulaşması için markalaşmanın şart olduğunu belirterek, inovasyonla büyümenin önem taşıdığını ifade etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Kasım 2014 Perşembe, 12:08

Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliği ile düzenlenen, Türkiye’de inovasyonun önemini anlatmak ve inovatif çalışmaları desteklemek için gerçekleştirdiği Tükiye !novasyon Haftası’nın Finali 4-5-6 Aralık’ta İstanbul Kongre Merkezi Harbiye’de gerçekleşecek.

Etkinlik süresince birbirinden ünlü ve uzman yabancı ve yerli isimlerin konuşmacı olacağı Türkiye İnovasyon Haftası 2014 İstanbul’da bu yıl Hollanda da “partner ülke” olarak yer alırken, Arçelik, Sabancı Holding, Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Türk Hava Yolları (THY) stratejik ortaklar olacaklar. Çarpıcı konferansların yanında Türkiye-Hollanda İş Forumu, B2B organizasyonları ve Hollandalı firmaların çalıştayları da düzenlenecek.

Türkiye !novasyon Haftası Lansmanında konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, inovasyonla büyümeye büyük önem verdiklerini belirterek; “İzmir, Ankara ve Gaziantep’te gerçekleştirilen, yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı Anadolu turunun ardından, İstanbul’da yapılacak etkinliğin önemine işaret etti. Son 3 yıldır inovasyon konusunda Türkiye’de bir farkındalık yaratmaya çalıştıklarını ve bunu başardıklarını belirten Büyükekşi, İstanbul’un 2014’ün final etkinliği olacağını” söyledi.

Denizli İhracatçılar Birliği ve TiM Başkan Vekili Süleyman Kocasert ise, “İhracatımızın çok üreterek neredeyse geleceği en son noktaya ulaştığı kanaatindeyim. Bundan böyle marka ürünler üreterek, katma değeri yüksek ürünler üreterek 2023’te 500 milyar Dolar ihracat hedefimize ulaşmamız mümkün; bunu da inovasyon ile gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. Biz bu düşüncelerle inovasyona yöneldik ve her yıl daha iyiye gittiğimizi düşünüyoruz. Türkiye İnovasyon Haftası’nın Finalini bu yıl 4-5-6 Aralık tarihinde İstanbul’da gerçekleştireceğiz” dedi.

Türkiye’nin geleceğini inşa etme adına birçok inovasyon gurusu ile çok sayıda üst düzey yönetici ve yönetici adayını bir araya getirecek etkinliğin kayıtları başladı. Etkinliğe katılım ücretsiz olup, www.turkiyeinovasyonhaftasi.com sitesinden online başvuru yapılması gerekiyor.

Yorumlar

emre kısmet   -  Bağlantı 20 Kasım 2014, 20:17

TÜBİTAK gibi kuruma hayvanat bahçesinden müdür atamakla
halk sefaletten kırılıyorken bütçesi bile belli olmayan bir saray yaptırıp 21.yy’da halifecilik padişahçılık oynamakla inovasyon falan hiç olmaz!

benden söylemesi

emre kısmet   -  Bağlantı 20 Kasım 2014, 20:14

her şehire üniversite yapacam diye memleketi üniversite çöplüğüne çevirmekle
özgür üniversite ortamları yerine polisin nöbet beklediği ve rektörlerin politize olup da benim adamım onun adamı oyunları oynadığı dandik üniversitelerle de olmaz

emre kısmet   -  Bağlantı 20 Kasım 2014, 20:11

bireysel gelişim endeksinde dünyada son sıralarda olmakla
heryere AVM, residence yapmakla
otobanın çakması duble yollarla
kentleri ve özellikle İstanbul’u milyonlarca ağaç kesip beton yığınına çevirmekle
yolsuzlukları örtmekle de inovasyon olmuyor

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı