REKLAMI GEÇ

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu: “İhracat artışı sürüyor”

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu: “İhracat artışı sürüyor”

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Haziran ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Memişoğlu, TİM Başkanlığı’na seçilen İsmail Gülle’yi de kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2018 Pazartesi, 10:50

Türkiye İhracatçılar Meclisi, Haziran ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Rakamları değerlendiren Hüseyin Memişoğlu, Türkiye ihracatının haziranda yüzde 5 oranında arttığını ve 12 milyar 601 milyon USD’ye yükseldiğini söyledi.

Memişoğlu, “Sene sonu için belirlenen 169 milyar USD’lik ihracat hedefimize ulaşma yolunda atılan adımlar ve ihracatımızın 20. ayda da artış trendini hız kesmeden devam ettirmesi son derece sevindirici” dedi.

DENİB VE DENİZLİ İHRACATI ARTIYOR
DENİB ve Denizli ihracatının da artışlarına devam ettiğini anlatan Memişoğlu, “DENİB üzerinden gerçekleştirilen ihracatımız, haziran ayında yüzde 1 oranında artışla 206 milyon USD’yi aştı. Ocak-Haziran döneminde ise, DENİB ihracatı yüzde 8,9 oranında artarak 1 milyar 278 milyon USD oldu. TİM tarafından açıklanan Denizli ihracatını değerlendirdiğimizde, haziran ayında yüzde 8,2 oranında artışla 274 milyon USD’lik ihracat rakamına ulaşıldığını görüyoruz. Yılın ilk altı aylık döneminde ise, ilimiz ihracatı yüzde 18,1 oranında artarak 1 milyar 685 milyon USD’yi geride bıraktı” dedi.

YENİ BAŞKANIMIZ İSMAİL GÜLLE’Yİ TEBRİK EDİYORUZ…
TİM’in 25. Olağan Genel Kurulunun gerçekleştirildiğini belirten DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “İhracat gemisinin kaptanlığını 10 yıldır başarılı bir şekilde yürüten ve ülkemiz ihracatının sürdürülebilir bir şekilde artması noktasında büyük emekleri olan Mehmet Büyükekşi’ye teşekkür ediyoruz. Yeni TİM Başkanımız İsmail Gülle ve ekibini tebrik ediyor, görev süresi boyunca başarı dileklerimizi sunuyoruz. Yeni başkanımızın liderliğinde yeni rekorlar ve güçlü ihracat artışlarının devam edeceğine inanıyoruz. Tüm ihracat camiamıza ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı