REKLAMI GEÇ

DENİB büyükelçiyi ağırladı

DENİB büyükelçiyi ağırladı

Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti ve ikinci Katip Anna Huovila Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB)’nin resmi davetlisi olarak geldikleri Denizli’de inceleme ve ziyaretler gerçekleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2015 Çarşamba, 14:23

Büyükelçi Vaskunlahti, ikinci Katip Huovila, TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, DENİB Yönetim Kurulu Üyesi İsa Dal ile Denizli’de bir dizi resmi ziyaretlerde bulundu. Heyet İlk olarak Denizli Valisi Şükrü Kocatepe’yi ziyaret etti. 

denizli-denib-finlandiya-buyukelcisi-ic

Vali ziyaretinin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne giden heyet burada da Başkan Osman Zolan ile bir araya geldi. Büyükelçinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren Zolan, kentin son yıllarda büyük bir başarı ve değişim içinde olduğunu belirtti. Denizli’nin tarihi ve kültürel değerleri hakkında konuklarına bilgi veren Başkan Zolan, Büyükşehir Belediyesi olarak Denizli’de imza attıkları modern hizmetleri de anlattı.

BÜYÜKELÇİ DENİZLİ SANAYİSİNİ YAKINDAN TANIDI
Denizli sanayisine olan hayranlığını ve merakını her fırsatta dile getiren Fin Büyükelçi Nina Vaskunlahti, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ile birlikte HÜRSAN Tekstil, KÖMÜRCÜOĞLU Traverten ve Mermer, PAMUKKALE Şarapları ve İSO 500’de 19. sırada yer alan Türkiye’nin büyük kuruluşlarından Er-Bakır fabrikalarını ziyaret etti. Büyükelçi Vaskunlahti, Denizli sanayisine hayran kaldığını belirterek, “Gerek turizm amaçlı gerekse de iş amaçlı bir çok kez bu yöreden geçmiştim, fabrikaları dikkatimi çekiyordu ve birgün onları ziyaret etmeyi arzuluyordum. Bu yüzden, Tim Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert’e bu davetten dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

BULDAN’A HAYRAN KALDI
Ziyaretinin ikinci gününde Buldan’ı gezen Fin Büyükelçi, Tarihi Buldan evlerine hayran kaldığını belirtti. Vaskunlahti, “Geçmişin hala yaşatıldığı Buldan, dokumalarıyla, ipeğiyle, peştemalleri ve havlularıyla ve tarihi evleriyle gerçekten geçmişin günümüze taşındığı bir yer. Burayı çok beğendim” dedi.
DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, “TİM’in organizasyonunda geçtiğimiz eylül ayında Mardin’de 62 Büyükelçi ile bir araya geldik. Nina Hanımefendi ile de ilk defa orada tanıştık. Kendileri Denizli’yi yakından tanımak istediklerini söylediklerinde, bundan gurur duyacağımızı belirttik ve davet ettik. Finlandiya arge ve inovasyon çalışmalarında dünyanın önemli ülkelerinden, ayrıca çalışmalarının yanında bunları pazarlayabilen nadir ülkelerden birisi. Eğitim sistemleri de dünya da parmakla gösterilen sistemlerden bir tanesi. Onlara da bizim sanayimizi ve ekonomimizi gösterdik ve gördüğüm kadarıyla, sayın büyükelçi Denizli Sanayisini ve ekonomisini yakından tanımanın memnuniyeti içerisinde. İki ülke arasında iyi işbirlikleri kurulması için böyle bir organizasyona ön ayak olmak istedik. Umuyoruz ki bu adım, Türkiye – Finlandiya arasında güzel yeni işbirlikleri için bir başlangıç olur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı