REKLAMI GEÇ

DENİB, Design Week Turkey 2017’de

DENİB, Design Week Turkey 2017’de

Tasarım ile tüm endüstrileri buluşturmak amacı ile yola çıkan “Türkiye Tasarım Haftası”, ikinci yılında “Tasarımın Potansiyeli” temasıya sürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Kasım 2017 Cumartesi, 13:12

Tasarımın gücü konusunda farkındalık sağlamak, tasarım kültürü oluşturmak, Türk tasarımcıları dünyaya tanıtmak ve rekabetçi üstünlük sağlayarak gerek ekonomimize gerekse medeniyetimize sağlanabilecek katkının potansiyelini vurgulamak üzere önemli bir platform olan Türkiye Tasarım Haftası bu yıl da oldukça kapsamlı bir program ile Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 8-12 Kasım 2017 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenleniyor.

Türkiye Tasarım Haftası, Design Week Turkey kapsamında düzenlenen Design Turkey 2017 Endüstriyel Tasarım Yarışması Ödül Töreni, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye Tasarım Haftası etkinliklerine TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, DENİB Denetim Kurulu Üyesi Murat Tosunoğlu, DENİB Yönetim Kurulu üyeleri Bekir Serdar Mutlubaş ve İsa Dal da katıldı.

Törende konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, bir insanın günde ortalama 400 nesne gördüğünü ve bunların tasarıma konu olduğuna işaret etti. Büyükekşi, “İşte biz üreticileri ve ihracatçıları tasarıma yönlendirmek istiyoruz. Bu konuda çalışmalar yapsınlar istiyoruz. Tasarıma para harcamayı öğrensinler. Taklitten tasarıma geçmeyi öğrensinler. Çünkü biliyoruz ki tasarım, ürünlerin katma değerini artırıcı güçlü bir etkidir” diye konuştu.

Tasarımın gücü konusunda farkındalık sağlamak, Türk tasarımcıları dünyaya tanıtmak ve rekabetçi üstünlük sağlamak amacıyla düzenlenen Design Week Turkey’de, 5. Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması’nda dereceye giren tasarımlar, Tasarım Yarışmaları alanında DENİB standında sergilendi ve ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı