REKLAMI GEÇ

DENİB Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması finalistleri belirlendi

DENİB Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması finalistleri belirlendi

Denizli İhracatçılar Birliği tarafından bu yıl 6.sı düzenlenecek olan “DENİB Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması”nın ön elemesi yapıldı, mülakata katılacak 15 isim belirlendi. 15 tasarımcıdan 10’u finalde boy gösterecek, 3D-REAMS temasıyla birinci olabilmek için mücadele edecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Kasım 2017 Pazartesi, 13:42

Türkiye’nin farklı illerinden ve okullardan eğitimine devam eden ve mezun 66 yarışmacının 264 tasarımı ile başvuruda bulunduğu yarışmanın ön elemesi, Denizli İhracatçılar Birliği’nde gerçekleştirildi.

TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, DENİB Denetim Kurulu üyesi ve Tasarım Yarışması Komitesi Başkanı Murat Tosunoğlu, DENİB Tasarım Yarışması Komitesi ve Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Serdar Mutlubaş, DENİB Tasarım Yarışması Komitesi ve Yönetim Kurulu Üyesi İsa Dal, Yarışma koçu Mukaddes Başkaya, Yarışmanın Kreative Direktörü Özlem Kaya, Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Şöhret Aktepe ile yarışma koordinatörü- Şube Müdürü Şadiye Baykent’den oluşan jüri üyeleri, finalistlerin birbirinden başarılı tasarımları arasında seçim yapmakta zorlandı.

DENİB Tasarım Yarışması Komitesi Başkanı Murat Tosunoğlu ön elemeden önce yaptığı açıklamada, her geçen yıl daha profesyonel koleksiyonlarla başvuruların yapıldığını belirterek, bunun Türkiye’de tasarıma ve inovasyona verilen önem ve hızlı bir gelişmenin göstergesi olduğunu, yarışma ile genç tasarımcıların teşvik edilerek, sektörel rekabet gücünün artırılması ve uluslararası pazarda moda ve trend yaratabilecek özgün tasarımlarının ortaya çıkarılmasını amaçladıklarını söyledi.

TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ise, bu yıl 6.sı düzenlenecek yarışmanın sektörün rekabet gücünü arttırarak, özgün ve yenilikçi tarzların açığa çıkarılmasına katkı sağlayacağını, tasarımcıları cesaretlendirip motive etmesine büyük katkıda bulunduğuna inandığını belirtti.

Tasarımların seçiminde her yıl olduğu gibi bu yılda zorlandıklarını ifade eden Kocasert, Tasarım Yarışması’nın önümüzdeki yıllarda hem sektöre hem de tasarımcılara önemli faydalar sağlamaya devam edeceğini kaydetti.

3D-REAMS temasıyla düzenlenen yarışmada, finale kalan 15 aday 25 Kasım Cumartesi günü Mülakat ve Finalist Bilgilendirme elemesine tabi tutulacak. Bu değerlendirmenin ardından belirlenecek 10 finalist final yolculuğunu sürdürecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı