REKLAMI GEÇ

DENİB Genç mucitler için startı verdi

DENİB Genç mucitler için startı verdi

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) 2015 yılında başlattığı Genç Mucitler Yarışması’nın dördüncüsü için düğmeye bastı ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ocak 2019 Perşembe, 17:24

Denizli ve Türkiye’nin inovasyon yolculuğunda çocukların ve gençlerin katıksız fikirlerinden iş dünyasının faydalanması ve gençlere gerekli destekleri sunmak amacıyla, 2015 yılından bu yana düzenlenmekte olan Genç Mucitler Yarışmasının 4.sü için start verildi. Denizli Valisi Hasan Karahan’ın himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Denizli İhracatçılar Birliği işbirliğinde 4. Genç Mucitler Yarışmasının protokol imza töreni Denizli İhracatçılar Birliği’nde yapıldı.

Ülkelerin inovasyon performansı ile ilgili düzenli olarak Dünya Fikri Haklar Örgütü (WIPO) tarafından yayınlanan rapora göre; Türkiye, Küresel İnovasyon Endeksinde 126 ülke içinde ilk 50 ülke arasında yer aldığını söyleyen DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “Bu sayıları yukarılara çekebilmek için DENİB olarak 2012 yılından beri düzenlediğimiz Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışmaları ile tasarım ve inovasyonun önemi için gerek Denizlili firmalarda gerekse tüm Türkiye’ de farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl 1000’in üzerinde başvuru aldığımız yarışmada, bu yıl da yüksek katılım bekliyoruz. Yarışmaya katılacak öğrencilere DENİB olarak “Sınırsız İnovasyon ile Potansiyelinizin Sınırlarını Zorlayın” diyoruz” dedi.

DENİB tarafından yapılan açıklamada, yarışma sonunda her yıl olduğu gibi öğretmenlere de sürpriz hediyeler olduğu, Lise Kategorisinde 1. olan öğrenci ve öğretmeninin, Messe Frankfurt firmasının sponsorluğunda, Kasım ayında Frankfurt’da düzenlenen FORMNEXT – İleri Üretim Teknolojileri Fuarına katılımları sağlanacağı kaydedildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı