REKLAMI GEÇ

DENİB TEŞVİK AVCILARI YETİŞTİRDİ

DENİB TEŞVİK AVCILARI YETİŞTİRDİ

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından düzenlenen “Her Firmaya Bir Proje Uzmanı, Proje Bilgilendirme ve Hazırlama Eğitimi”ne katılan 91 firma yetkilisine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katıldığı törenle sertifikaları verildi. DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, bugüne kadar teşvikler konusunda bilgi sahibi olmadığı ve proje hazırlayacak uzmanlardan yoksun olduğu için Denizlili ihracatçının yararlanamadığı devlet desteklerini, artık uzmanlar sayesinde kaçırmayacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Kasım 2014 Cumartesi, 16:42

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Raşit Güntaş Konferans Salonu’nda düzenlenen törende DENİB ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) işbirliği ile gerçekleştirilen ve bir ay devam eden “Her Firmaya Bir Proje Uzmanı, Proje Bilgilendirme ve Hazırlama Eğitimi” ne katılan 91 firma temsilcisine sertifika verildi.

Törene, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Bilal Uçar, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ve ihracatçılar katıldı.

“DESTEK VAR AMA YARARLANAMIYORUZ!”
Sertifika töreninin açılış konuşmasında ihracatçının desteklendiği çok sayıda teşvik ve destek olduğunu ancak bunlardan ihracatçının yararlanamadığını belirten DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, “İhracatın artırılması yönünde ihracatçının desteklendiği teşvikler var. Ama gerek bilgimiz olmadığı için gerekse proje hazırlayamadığımız için bu destek ve teşviklerden yeterince yararlanamadık. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak, Güney Ege Kalkınma Ajansının destekleriyle, her firmada bir proje uzmanı projesini hayata geçirdik. 91 Firma temsilcimizin katıldığı eğitim seminerinde proje bilgilendirme ve proje hazırlama konusunda eğitim verildik” dedi.

Kocasert, eğitim alan firma temsilcilerine de seslendiği konuşmasına şöyle devam etti: “Umarım, eğitime katılan firma temsilcilerimiz almış olduğu eğitimin hakkını verirler ve önemli kaynakları da Denizli’mize kazandırırlar.”

ic

“TEŞVİKLER KADAR ANLATABİLMEK DE ÖNEMLİ”
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ihracatçıya ve sanayiciye verilen destekler konusunda yetkili bakanlığın Ekonomi Bakanlığı olduğunu belirterek, teşvikler kadar teşvikleri anlatabilmenin önemli olduğunu söyledi. Zeybekci, sanayicilere “Anlayana kadar soracaksınız. Siz soracaksınız bizler defalarca anlatacağız. Sormaktan çekinmeyin” çağrısında bulunduğu konuşmasında, “Bilmediğini fark etmek önemli. Hükümetin verdiği destekler ve teşvikler var. Bu konuda yetkili bakanlık Ekonomi Bakanlığı. Yurt dışı, pazarlama, ticaret merkezleri, fuar desteklemeleri, inovasyon, Ar-Ge destekleri gibi çok sayıda desteklerimiz var. En önemli sıkıntımız teşvikleri anlatmak ve anlaşılmasını sağlamaktır. Yapılan bu eğitim o nedenle çok önemlidir” dedi.

91 FİRMA TEMSİLCİSİNE SERTİFİKA VERİLDİ
Eğitim programını tamamlayan 91 kişiye sertifikalarını Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci verdi. Törenin ardından, protokol üyeleri ile sertifika alan firma temsilcileri DENİB binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı