REKLAMI GEÇ

DENİB’in tasarım yarışmasında bu yılın teması: DÖNÜŞÜM

DENİB’in tasarım yarışmasında bu yılın teması: DÖNÜŞÜM

İlki 2012 yılında “ekoloji”, ikincisi geçtiğimiz yıl “su” temalarıyla düzenlenen ve DENİB tarafından Ekonomi Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleştirilen Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışmasının 3.’sü, bu yıl “dönüşüm” teması ile düzenleniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2014 Pazartesi, 12:30

İlk iki yarışmada çok sayıda başvurunun yapıldığı ve finale kalan tasarımcıların koleksiyonlarının ünlü mankenler tarafından podyuma taşındığı yarışmada, bu sene de muhteşem bir final organizasyonu gerçekleştirilecek.

PARA VE YURT DIŞI EĞİTİM ÖDÜLÜ
Yarışma birincisinin 10 bin TL, ikincisinin 7 bin TL, üçüncüsünün 5 bin TL ile ödüllendirileceği yarışmada Jüri Özel Ödülü ise 3 bin TL olarak belirlendi. Diğer taraftan yarışmada dereceye girenler Ekonomi Bakanlığı’nın ilgili düzenlemeler çerçevesinde onaylaması halinde % 100 burslu olarak yurtdışında tasarım eğitimi alma şansına da sahip olacaklar. 2012 yarışmasında dereceye giren isimler arasında yer alan genç tasarımcı Tuğçe Yıldırım bu çerçevede İtalya’daki eğitimine devam ediyor.

BAŞVURULAR 30 MAYIS’A KADAR
Yarışmaya ilişkin detay bilgilere, http://www.evveplajgiyimiyarismasi.com/ adresinden ulaşılabiliyor. Başvurular 30 Mayıs 2014 tarihine kadar kabul edilecek.

ic

TASARIMCILARA FIRSAT
DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, “Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması, Denizli İhracatçılar Birliği’nin çok önemsediği bir organizasyon. Bu yarışma ile genç tasarımcılara kendilerini gösterme fırsatı sunuyoruz. Yarışmamızı çok sayıda firmanın yanında, moda dünyası da yakından takip ediyor. Bir diğer önemli fonksiyon ise, tasarımın önemine dikkat çekmek. Bilindiği üzere tekstilde tasarım çok önemli bir katma değer unsuru ve tekstil ihracatçılarının rekabet avantajı elde etmek için, moda ve tasarıma daha fazla yoğunlaşmaları gerekiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı