REKLAMI GEÇ

DENİB Başkanı Kocasert haziran ayı ihracat rakamlarını açıkladı

DENİB Başkanı Kocasert haziran ayı ihracat rakamlarını açıkladı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Haziran dönemi ihracat rakamlarını paylaştı. Kocasert, Haziran ayında yüzde 8.2, yılın ilk 6 aylık diliminde ise yüzde 10.4 artış kaydedildiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2017 Cumartesi, 16:43

Denizli İhracatçılar Birliği tarafından kayda alınan ihracatın haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 8,2 artarak 205 milyon USD olarak gerçekleştiğini belirten Kocasert, Ocak-Haziran döneminde ise Denizli İhracatçılar Birliği’nce kayda alınan ihracat 1,2 milyar USD ile bir önceki yılın ilk altı ayına göre yüzde 10,4 artış gösterdiğini söyledi.

Ülke ihracatının da yılın ilk yarısında güçlü bir şekilde arttığını anlatan Kocasert, “Haziran ayında yüzde 1,8 artış oranıyla 12,1 milyar USD olarak gerçekleşen ihracatımız yüzleri güldürdü. Yılın ilk yarısında ise ülke ihracatımızdaki artış yüzde 8,2 ile 76,3 milyar USD olarak gerçekleşti. ‘İhracat Atılım Yılı’ olarak belirlenen 2017’nin ilk yarısında böylesine olumlu bir tabloyla karşılaşmamız son derece cesaretlendirici ve motive edici. Aynı zamanda yılın ikinci yarısı için de umut verici” dedi.

“NET İHRACATIN BÜYÜMEYE KATKISI POZİTİF”
Geçtiğimiz günlerde 2017 yılı ilk çeyrek büyüme verilerinin açıklandığını hatırlatan Süleyman Kocasert, “Yüzde 5 ile beklentilerin çok üzerinde gerçekleşen büyüme rakamları hepimizi son derece sevindirmişti. 2016 yılında büyümeye negatif etkisi olan net ihracatın, 2017’nin ilk çeyreğinde 2,2 puanla pozitif katkı yapması ve büyümenin yaklaşık yarısının net ihracattan sağlanması ülkemiz adına elbette çok önemli. Dengeli, sürdürülebilir ve yüksek büyüme rakamlarına ulaşmak için ihracat olmazsa olmazımız konumunda” diye konuştu.

“REKORLARIMIZ DEVAM EDİYOR”
Dünya ticaretinin yeniden canlandığı 2017 yılında Türkiye’nin de dünya, AB ve ABD dış ticaretinden aldığı paylarda yeni rekorlara ulaştığını dile getiren Kocasert, “Dünya ticaretinden aldığımız payı binde 8,9’dan binde 9’a çıkarmayı başardık. Benzer şekilde, AB ithalatındaki payımız yüzde 1,28’den yüzde 1,29’a ulaştı. ABD ithalatındaki payımızın ise binde 3’ten binde 3,1’e yükseldiğini görüyoruz. İnanıyorum ki, hükümetimizin sağladığı ve sağlayacağı desteklerle birlikte yılın ikinci yarısında da böylesine olumlu tabloyla karşılaşacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı