REKLAMI GEÇ

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ihracat rakamlarını değerlendirdi

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ihracat rakamlarını değerlendirdi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2017 Pazartesi, 18:11

Nisan ayında Denizli İhracatçılar Birliği tarafından kayda alınan ihracatın %3,5 artış ile 189 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirten Kocasert, Ocak-Nisan döneminde ise 766 milyon dolara ulaşan DENİB ihracatındaki artış oranının %9,7 olduğunu söyledi.

“ARTIŞ ORANLARI MOTİVE EDİCİ”
TİM verilerine göre Denizli ihracatının, Ocak-Nisan döneminde 933 milyon dolar olduğunu ve bir önceki yılın aynı dönemine göre %7 artış gösterdiğini anlatan Kocasert, “Ülkemiz ihracatı ise, Nisan’da %4 artışla 11 milyar 866 milyon USD oldu. Yılın ilk 4 ayını geride bıraktığımızda, 49 milyar 734 milyon USD olarak gerçekleşen ülkemiz ihracatında %6,7’lik bir artış olduğunu görüyoruz” dedi.

2017 yılının “İhracat Atılım Yılı” olarak belirlendiğini hatırlatan Kocasert, “2017 yılına ihracat penceresinden oldukça iyi başladık. Bu iyi tablonun devam etmesi, bizler için hem ümit verici hem sevindirici hem de oldukça motive edici” dedi

“REFERANDUM BELİRSİZLİĞİ SONLANDI”
16 Nisan’da sandık başına gidildiğini ve çok önemli bir referandumun geride kaldığını dile getiren Kocasert, “Nisan ayında referandum gündemine yoğunlaşılmasına rağmen, ihracatımız artmaya devam etti. Referandum belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla birlikte ihracata daha çok odaklanacağımız kanaatindeyim. Umuyorum ki, hükümetimizin ihracatçılarımıza sunduğu desteklerin de devreye girmesiyle ülkemiz ekonomisinde canlanma yaşanacak ve güçlü ihracat artışlarımız devam edecektir” dedi.

1 MAYIS MESAJI
Açıklamasında 1 Mayıs mesajı da veren Kocasert, “1 Mayıs, tüm dünyada birlik ve dayanışma günü olarak kutlanan bir tarih. Alın terleri ve emekleriyle ülkemizin refah ve kalkınmasında çok önemli katkıları bulunan tüm çalışanların ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, bu anlamlı günün ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sağlamasını diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı