REKLAMI GEÇ

İlk 1000 ihracatçı listesinde 27 Denizlili

İlk 1000 ihracatçı listesinde 27 Denizlili

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin 2016’nın ilk 1000 ihracatçı firması araştırması tamamlandı. Listede Denizli’den 27 firma yer aldı ve Türkiye genelinde ilk 1000’e giren firma sayıları göz önüne alındığında, kendine 7. sırada yer buldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Haziran 2017 Cuma, 14:14

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, 2016’nın ilk 1000 ihracatçı firması araştırması sonuçlarını paylaştı.

Denizli’nin ülke ekonomisine ihracat penceresinden de oldukça fazla katkı sağlayan bir şehir olduğunu belirten Kocasert, Denizli’den 27 firmanın bu önemli liste içinde yer aldığını söyledi. Firma sayısı bakımından listenin 7. sırasında yer alındığını anlatan Kocasert, “Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz 2,7 milyar dolarlık ihracatımız da bu durumun en önemli göstergelerinden biri. Bu yıl Ocak-Mayıs dönemi baz alındığında, geçtiğimiz yılın aynı döneme göre %7,4 ihracat artışımız olduğunu görüyoruz” dedi.

“ADIM ADIM HEDEFİMİZE YÜRÜYORUZ”
Önümüzdeki yıllarda çok daha fazla sayıda firmanın ilk 1000 ihracatçı firma arasında yer alarak hem ilimiz hem de ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğine inançlarının tam olduğunu anlatan Kocasert, “2016 yılında ülke ihracatımızda %0,8’lik bir azalış olmasına rağmen, gerek dünya ticaretinden gerekse Avrupa Birliği ithalatından aldığımız payı rekor seviyelere taşımıştık. 2017 yılında, ülkemiz ihracatında yaşanan pozitif gelişmeler hepimizin malumu. İlk 5 ayı geride bıraktığımızda ülke ihracatımızdaki artış oranının %10 olduğunu görüyoruz. Sene sonu Orta Vadeli Program hedefimiz olan 153,3 milyar doları geride bırakacağımız kanaatindeyim. Her zaman belirttiğimiz gibi, Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşmaya daha fazla yatırım yaparak ihracat artışımızı sürekli kılmalı, ihracatımızdaki yüksek katma değerli ürünlerin payını daha üst noktalara taşımalıyız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı