REKLAMI GEÇ

Kocasert: Türkiye hedeflerini tutturdu

Kocasert: Türkiye hedeflerini tutturdu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, büyüme rakamlarını değerlendirdi. Güçlü büyümenin devam ettiğini belirten Kocasert, verilerin yılın kalan bölümü için de önemli ipucu niteliğinde olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Eylül 2017 Pazartesi, 12:01

TİM Başkan Vekili, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2017 ikinci çeyrek büyüme verilerini değerlendirdi.

Türkiye ekonomisinin yüzde 5.1 büyüdüğünü belirten Kocasert, “Yüzde 5 olarak gerçekleşen ilk çeyrek büyümemiz de yüzde 5,2 olarak revize edildi. İlk iki çeyrekte açıklanan güçlü büyüme verileri, yılın geri kalanı için de önemli bir ipucu niteliğinde” dedi.

“NET İHRACATIN KATKISI 1,68 PUAN”
İç talebin canlanması, vergi indirimleri ile kredi genişlemesine ek olarak ekonomide yaşanan beklentilerin iyileşmesi ve belirsizliklerin ortadan kalkması neticesinde öngörülebilirliğin artması, ekonominin canlanmasını ve büyüme rakamlarının artışını beraberinde getirdiğini anlatan Kocasert, “İhracatımızdaki en önemli pazar konumunda bulunan Avrupa ile emtia ihracatçısı ülkelerin taleplerindeki yükselişin de büyüme rakamlarımıza ciddi artısının olduğunu görüyoruz. Net ihracat ikinci çeyrekte büyümeye 1,68 puan pozitif katkı sağladı. Böylece, yılın ilk yarısındaki büyümenin 1,98 puanı net ihracattan kaynaklandı. Yılsonu büyüme rakamımız OVP’de yüzde 4,4 olarak belirlenmişti. Ekonomiye ilişkin öncü göstergeler ile artan turizm ve ihracat rakamlarımızı bir arada değerlendirdiğimizde bu hedefi geride bırakacağımız kanaatindeyim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı