REKLAMI GEÇ

Türk Havlusu, ABD’nin ardından Danimarka ve İsveç’te

Türk Havlusu, ABD’nin ardından Danimarka ve İsveç’te

Denizli İhracatçılar Birliği, ABD’de gerçekleştirilen ‘Global Home Show Eylül 2017’ etkinliğinde ‘Turkish Towels’ markası ile yer aldı. Amerikalıların Türk havlusuna ilgisi ihracatçıyı memnun ederken, Ekim ayında da Danimarka ve İsveç’te ikili grüşme programları gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ekim 2017 Salı, 11:00

Denizli İhracatçılar Birliği, Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirilen “Global Home Show Eylül 2017” etkinliğinde “Turkish Towels” markası ile yer aldı.

Ekonomi Bakanlığı’nın destekleri ile yürütülen Turquality Projesi kapsamında katılım sağlanan etkinlik kapsamında ilk olarak, sektörün öncü medya kuruluşu ve “Global Home Show” organizatörü Home Textiles & Today tarafından açılış programı gerçekleştirildi.

Açılış programına katılan ve DENİB standını ziyaret eden New York Ticaret Ataşesi Özgür Çelikel ile DENİB üyesi firmaların da katıldığı programda Türk havlusu alıcılara tanıtıldı. Global Home Show’da modeller tarafından sergilenen “Turkish Towels” logolu bornozların tanıtımı gerçekleştirildi. Türk havlusu kalitesi ve farkı ile beğeni toplarken, DENİB tanıtım masasına yoğun ilgi gösteren katılımcılara hediye el havlusu sunuldu. Denizli ev tekstili ürünlerinin ABD Pazar payı her geçen dönem büyümekte ve bu büyüme doğru tanıtım ve markalaşma ile desteklenerek Denizli ev tekstili ürünlerinin ABD pazarında sürekliliği ve pazar payını istikrarlı bir şekilde artırması hedefleniyor.

DANİMARKA VE İSVEÇ’E ÇIKARMA
Öte yandan Danimarka – Kopenhag ve İsveç – Stockholm şehirlerinde düzenlenen ikili görüşme programı 4-7 Ekim 2017 tarihleri arasında DENİB öncülüğünde gerçekleştirildi. Ekonomi Bakanlığı desteği ile yürütülmekte olan “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) Projesi” kapsamında toplam dokuz küme katılımcı her iki şehirde yaklaşık 20 sektör temsilcisi ile görüşme fırsatı buldu. “Turkish Towels” tanıtım çalışmaları kapsamında her iki şehirde yerel basın mensupları davet edilerek, Türk havlusunun uluslararası arenadaki yerine ve önemine değindi.

Kopenhag programı sırasında Türk firmalarını ziyaret eden Kopenhag Ticaret Başmüşaviri Emine Şendil, programın Türk Havlusu imajına ve firmaların ihracat rakamlarına olumlu katkı sağlayacağını dile getirdi.

Kopenhag programında aynı zamanda  DENİB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Memişoğlu ve Cottonbox Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut, Kopenhag Büyükelçisi Uğur Kenan İpek’i makamında ziyaret ederek programın hedefi hakkında bilgi verirken, Türk havlusu ve ev tekstili ürünlerinin Danimarka’da ihracatında kazandığı ivmenin yanı sıra küresel büyüme hızı ve hedef ülkelerdeki tüketim trendleri hakkında görüşüldü.

Her iki şehirde olumlu görüşmeler gerçekleştirilen Türk firmaları programın diğer hedef ülkelerde gerçekleştirilmesinin başarılı sonuçlara zemin hazırlayacağını ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı