REKLAMI GEÇ

Memişoğlu: “ihracat artışı sürüyor”

Memişoğlu: “ihracat artışı sürüyor”

Mayıs ayı ihracat rakamları açıklandı. DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, artan ihracatın mayıs ayında da güçlü performansını sürdürdüğünü söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2018 Cuma, 17:44

Mayıs ayı ihracat rakamları Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanımız Mehmet Büyükekşi’nin katılımlarıyla Menderes Tekstil’de açıklandı.

Son verileri değerlendiren Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, artan ihracatın mayıs ayında da güçlü performansını sürdürdüğünü söyledi.

Memişoğlu, “2016 yılının son aylarında artış trendine giren, 2017 yılının tamamında artan ülkemiz ve ilimiz ihracatının, 2018 yılının geride kalan ilk beş ayında da artmaya devam ettiğini görüyoruz. Mayıs ayında ülkemiz ihracatı yüzde 12,2 oranında yükselerek 13 milyar 955 milyon USD olarak gerçekleşti. Ocak-Mayıs döneminde ise yüzde 9,3 artan ihracatımız, 68 milyar 985 milyon USD oldu” dedi.

DENİZLİ İHRACATI DİKKAT ÇEKİYOR
Denizli ve DENİB ihracatının da güçlü performansının sürdüğünü söyleyen Kocasert, “TİM tarafından açıklanan Denizli ihracatı mayıs ayında yüzde 20 oranında artarak 297 milyon USD’ye ulaştı ve dikkat çekici performansını sürdürdü. Ocak-Mayıs aylarını kapsayan dönemde ise ilimiz ihracatı yüzde 20’nin üzerinde artış oranıyla 1,4 milyar USD’yi geride bıraktı” dedi.

DENİB’DEN 2018’İM İKİNCİ REKORU
DENİB üzerinden gerçekleştirilen ihracatın Mart ayında 2018 yılının ilk rekorunu kırdığını dile getiren Memişoğlu, “Mayıs ayında 228 milyon USD’yi aştı ve yüzde 11.6 ile çift haneli yükselmeye devam etti. Böylelikle; Denizli İhracatçılar Birliği üyelerince DENİB üzerinden yapılan ihracat, mayıs ayında 2018 yılının en yüksek değerine ulaşmış oldu. DENİB ihracatının yılın ilk beş ayındaki performansını ele aldığımızda ise, ihracatımızın 1 milyar 072 milyon USD olduğunu ve yüzde 10,6 oranında arttığını görüyoruz. İlimiz ve DENİB ihracatının, pozitif ve güçlü seyrini 2018 yılının tamamında sürdüreceği kanaatindeyim. Yılsonunda ülkemizin ulaşacağı yaklaşık 170 milyar USD’lik ihracat rakamına yıl genelinde olumlu katkılar sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı