REKLAMI GEÇ

DENİB genç mucit avında

DENİB genç mucit avında

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından öğrencilerin yaratıcılıklarını ön plana çıkarıp, ürettikleri özgün fikirlerini projeye dönüştürmek amacıyla düzenleyeceği ‘DENİB İnovaktif Fikirler Yarışması’nın protokol töreni düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ocak 2017 Pazartesi, 17:54

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
DENİB ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimi gören öğrenciler arasında yaratıcılıklarını ön plana çıkarmak, yenilikçi, keşfedilmemiş, özgün ve fikir aşamasında kalmış projelerin tespit edilerek proje halini alabilmesi için ‘Genç Mucitler Aranıyor- DENİB İnovaktif Fikirler Yarışması’ düzenleyecek.

Kentte öğrenim gören öğrencilerin fikirlerinden iş dünyası olarak faydalanmayı ve gerekli desteği sunarak sermaye ve iş fikrinin bir araya gelmesinin amaçlandığı projenin protokolü Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ve yönetim kurulunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Protokol töreninde katılımcılara projenin tanıtım filmi izletildi. Vali Ahmet Altıparmak, öğrencilerin bu tür etkinlikleri kendilerine özgü fikirlerini ortaya koyma fırsatı bulmasının önemli olduğunu, ülke olarak bu kültürün geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Vali Altıparmak, gençlerin özgün fikirler ve projeler üreterek özgüven sahibi olmasının önemli olduğunu vurgulayarak, “Gençlerin bilim ve özgün fikirler üretme konusunda özendirilmesi ve desteklenmesi gerekiyor. Öğrencilerimizin küçük düşmekten korkmadan cesaretli bir şekilde fikirlerini beyan etmesi çok önemli. Bizimde bu kültürü inşa etmemiz gerekiyor. Bu anlamda ihracatçılar Birliğinin desteğini çok faydalı buluyorum. Denizli girişimci ruha sahip bir kent, bu ruhu biraz daha besleyebilirsek inanıyorum ki geleceğin birçok bilim adamı buradan çıkacaktır” dedi.

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için yenilikçi fikirlere gençlerin ve çocukların katıksız fikirlerine ihtiyaç duyulduğunu, çağımızda bilginin yerini yaratıcılığa bıraktığını söyledi. Bilgiye herkesin kolaylıkla ulaşabildiğini belirten Kocasert, esas önemli olanın bilginin yaratıcılıkla inovatif bir şekilde farklı bir ürüne dönüşmesi olduğunu dile getirdi.

İlki geçen yıl düzenlenen ve 850 başvurunun yapıldığı yarışmayı tekrar düzenleme kararı aldıklarını belirten Kocasert, “Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak bu yıl tasarım, markalaşma, AR-GE ve inovasyon olmak üzere 4 ana unsur üzerinde yoğunlaştık. İnovasyonu bir kültür haline getirmemiz olmazsa olmazımızdır” dedi.

Yarışma için öğrenciler öğrenim gördüğü okullarda başvuru yapabilecek. Oluşturulacak jüri tarafından değerlendirilecek projelerden ödül almaya hak kazananlar Mayıs ayında düzenlenecek törenle ödüllendirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı