REKLAMI GEÇ

İhracatçılara Ar-Ge yönetmelikleri anlatıldı

İhracatçılara Ar-Ge yönetmelikleri anlatıldı

Denizlili ihracatçılara yönelik düzenlenen seminerde Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ile ilgili uygulama yönetmelikleri anlatıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ağustos 2016 Pazar, 11:06

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Toplantı Salonu’nda, Ar-Ge Yönetmeliğindeki Son İyileştirmelerin İnovatif Sanayiciler ve Yazılımcılar Üzerindeki Pozitif Etkileri konulu seminer gerçekleştirildi.

DENİB üyesi tekstil, demir-çelik, kağıt, makine, enerji kimya gibi çeşitli sekterlerden çok sayıda temsilcinin katıldığı seminerde, 1 Mart 2016’da yürürlüğe giren Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanuna ilişkin uygulama yönetmelikleri anlatıldı.

Prof. Dr. Atilla Bağrıaçık, katılımcıları Türkiye’deki Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri, Ar-Ge ve yenilik projeleri, tasarım projeleri, rekabet öncesi işbirliği projeleri, tekno girişim sermayesine ilişkin destek ve teşviklere yönelik uygulama esasları konularında bilgilendirdi.

Makine Mühendisi Selim Kürtünlü ise, yönetmelikte yer alan TÜBİTAK projeleri ile buna bağlı tekno yatırım, tekno pazar, endüstriyel uygulama, patent istisnası, tür belgesi, 5.bölge desteklerini anlattı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı