REKLAMI GEÇ

EVTEKS-2015’te Denizli rüzgarı esiyor

EVTEKS-2015’te Denizli rüzgarı esiyor

Türk tekstilinin kalbi İstanbul CNREXPO’da atıyor. Dünyanın ikinci büyük ev tekstili fuarı olarak kabul edilen EVTEKS-2015 açıldı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin açılışını yaptığı fuarda, Denizli’den 90 tekstil firması stant açtı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2015 Salı, 14:22

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) ile CNR Fuarcılık tarafından düzenlenen ve Heimteks’ten sonra dünyanın en büyük ev tekstili fuarı olarak kabul edilen EVTEKS Uluslararası Ev Tekstili Fuarı, 21’inci kez kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Fuarın açılışını Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yaparken, törene Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, TETSİAD Başkanı Yaşar Küçükçalık, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ve sektörün temsilcileri katıldı.

FUARA DENİZLİ DAMGASI
Ev tekstilinde 2016-2017 trendinin de belirlendiği fuara, Denizli damgasını vurdu. Fuara 110’u yabancı 750’nin üzerinde firma katılıyor. Stant açan firmalardan 90’i ise Denizli’de faaliyet gösteriyor. Denizlili firmalar, oluşturdukları koleksiyonları, fuara gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin beğenisine sundu.

KOCASERT: FUARIN FİZİKİ ŞARTLARI YETERSİZ
TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, fuarla ilgili Denizlihaber.com’a yaptığı değerlendirmede, “Fuar her geçen yıl biraz daha enternasyonel hale geliyor. Bunda Türk tekstilinin dünyadaki önemli yerinin yanı sıra İstanbul’un bir cazibe merkezi olmasının, THY’nin birçok noktaya seferler düzenlemesinin ve vizesiz gelebilmenin katkısı da var. EVTEKS, Almanya’nın Heimtex Fuarı’nın önüne geçebilir. Bunun için daha geniş ve çok daha modern bir fuara ihtiyaç duyuluyor. İstanbul böyle bir fuarı hak ediyor” dedi.

Kocasert, fuarda DENİB olarak da info standı açtıklarını, burada Denizli’yi farklı yönleriyle tanıttıklarını sözlerine ekledi.

FUARA ZİYARETÇİ GÖNDEREN ÜLKELER
23 Mayıs cumartesi günü kapanacak olan EVTEKS’e alım heyeti gönderen ülkeler şunlar: Almanya, ABD, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Belçika, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fas, Finlandiya, Fransa, Güney Afrika, Hollanda, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Kazakistan, Kırgızistan, Kuveyt, Litvanya, Lübnan, Macaristan, Mısır, Moldova, Norveç ,Oman, Özbekistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı