REKLAMI GEÇ

İhracatçılardan yeşil pasaport teşekkürü

İhracatçılardan yeşil pasaport teşekkürü

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu ile aralarında Denizli’nin de bulunduğu 60 ihracatçı birlik başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a ziyarette bulunarak “yeşil pasaport” uygulaması için teşekkür etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ağustos 2016 Perşembe, 17:50

TİM Yönetim Kurulu ile 6 ilin ihracatçı birlik başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ziyaret etti. Burada gerçekleştirilen istişare toplantısında, Süleyman Kocasert başkanlığındaki Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu üyeleri de tam kadro yer aldı.

ERDOĞAN: YAŞANANLARI YABANCILARA ANLATIN
Toplantıda Erdoğan, ihracatçılara seslenerek, Türkiye’nin 2023 hedeflerine 15 Temmuz sabahından çok daha yakın olduğunu belirterek, ülkede yaşanan sürecin yabancı muhataplara iyi anlatılmasını istedi.

denizli-suleyman-kocasert-yesil-pasaport-tesekkuru-1

2. DURAK ÇANKAYA KÖŞKÜ
TİM Heyeti’nin ikinci durağı Çankaya Köşkü oldu. Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde ihracatçılara yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’da millet olarak hep birlikte ayağa kalkıldığını ve büyük bir belanın def edildiğini söyledi.

KOCASERT: MÜTEŞEKKİRİZ
Bu arada, TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, yeşil pasaport düzenlemesiyle ilgili açıklamasında, “İhracat camiasını yakından ilgilendiren bir gelişmenin memnuniyetini yaşıyoruz. Yeni düzenleme ile birlikte, ihracatçı firmalara ihracat performansları da dikkate alınarak yeşil pasaport verilecek. Bu durum son derece önemli idi ve yeni uygulamanın ihracatımıza olumlu katkısının olacağını önünüzdeki dönemde hep birlikte göreceğiz. İhracatçılar olarak yıllardır talep ettiğimiz yeşil pasaport konusunda değerli çabaları için Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’ye ve TİM Başkanımız Sayın Mehmet Büyükekşi’ye müteşekkiriz” dedi.

denizli-suleyman-kocasert-yesil-pasaport-tesekkuru-2

2 YIL SÜREYLE YEŞİL PASAPORT
9 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 6728 sayılı kanunun 14. maddesine göre, yıllık ortalama ihracat değerlerine göre yapılan sınıflandırmada; son üç yılda, yıllık ortalama ihracat tutarı Bakanlar Kurulu’nun belirleyeceği değerin üzerinde olan ihracatçılara 2 yıl süreyle yeşil pasaport verilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı