REKLAMI GEÇ

İhracattaki düşüşün nedeni bayram tatili

İhracattaki düşüşün nedeni bayram tatili

Türkiye İhracatçılar Meclisi Temmuz ayı ihracat rakamlarını Burdur’da açıkladı. TİM Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, basın toplantısının ardından Denizli verilerine ilişkin değerlendirme yaptı. Denizli ihracatının temmuz ayında yüzde 13.5 oranında azaldığını belirten Kocasert, bunun nedeninin ise ay içindeki 9 günlük bayram tatili olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Ağustos 2016 Pazartesi, 16:56

Türkiye İhracatçılar Meclisi Temmuz ayı ihracat rakamlarını Burdur’da açıkladı. Türkiye’nin genel durumunun anlatıldığı açıklamanın ardından Denizli ihracat rakamlarını değerlendiren Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, darbe girişimi sürecinde sadece kınama ile kalmadıklarını, yurt dışındaki alıcıları bilgilendirdiklerini ve en önemlisi programlarını ertelemeden faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi.

BAYRAM TATİLİ SATIŞLARI ETKİLEDİ
2015 yılı temmuz ayında 22 iş günü olduğunu, 2016 yılında ise 9 günlük bayram tatili nedeniyle yalnızca 16 iş günü kaldığını belirten Kocasert, emtia fiyatlarındaki azalışın da ihracatı negatif yönde etkilediğini kaydetti.

Kocasert, “Ülkemiz ihracatı temmuz ayında, geçtiğimiz seneye kıyasla %18,7 azalarak 8 milyar 779 milyon USD olarak gerçekleşti. Ocak-Temmuz dönemini kapsayan aralıkta ise kayda alınan ihracat rakamımız bir önceki seneye göre %4,9 azalış ile 80 milyar 447 milyon USD oldu. TİM tarafından kayda alınan Denizli ihracatı Temmuz ayında %13,5 oranında azalarak 232 milyon USD’den 201 milyon USD’ye geriledi. Yılın ilk 7 aylık dönemine baktığımızda ise; Denizli ihracatı, 2015 yılına kıyasla %4,2 arttı ve 1 milyar 546 milyon USD olarak gerçekleşti” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı