REKLAMI GEÇ

KOCASERT: DENİZLİ İHRACATINDA GÜÇLÜ ARTIŞ VAR

KOCASERT: DENİZLİ İHRACATINDA GÜÇLÜ ARTIŞ VAR

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, TİM verilerini paylaştı, Denizli ihracatındayılın ilk çeyreğinde yüzde 19,5’lik artış olduğunu kaydetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Nisan 2018 Pazartesi, 13:15

Denizli İhracatçılar Birliği tarafından Türkiye İhracatçılar Meclisi verileri paylaşıldı. DENİB Başkanı Süleyman Kocasert imzasıyla yapılan açıklamada ‘ihracatta rekorlara devam’ ifadesi kullanıldı.

Türkiye ihracatının mart ayında tarihi bir rekor kırdığını belirten Kocasert, Denizli’de de güçlü ihracat artışı yaşandığına değindi.

TİM verilerine göre Denizli ihracatı mart ayında yüzde 17 artış göstererek 314 milyon dolara çıktı. Yılın ilk çeyreğindeki artış ise yüzde 19,5 olarak gerçekleşti. İlk üç ayı kapsayan artışın karşılığı ise 834 milyon dolar oldu.
DENİB Başkanı Kocasert rakamları değerlendirdiği açıklamasında; “Bilindiği gibi, geçtiğimiz hafta 2017 yılı büyüme rakamları açıklanmış ve ülkemiz yıl genelinde yüzde 7,4 oranında bir büyümeye imza atmıştı. Bu büyüme oranıyla G-20’de zirveye yerleşirken; Almanya, ABD, Çin, Hindistan gibi ekonomi devlerini geride bırakmıştık. ‘İhracat Atılım Yılı’ ilan edilen 2017 yılında ulaştığımız 157,1 milyar USD’lik ihracat, yıl boyunca büyümeye katkısını sürdürdü. Yüzde 7,4 oranındaki güçlü büyümeye net ihracat 0,15 puanlık katkı verirken, ihracatın büyümeye tek başına sağladığı katkı 2,55 puan oldu. İhracatta yeni rekorlar kıracağımız 2017 yılında da ihracatın büyümeye pozitif katkısının devam edeceği düşüncesindeyim” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı