REKLAMI GEÇ

Kocasert: “En hızlı büyüyen ekonomiyiz”

Kocasert: “En hızlı büyüyen ekonomiyiz”

TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, 2017 büyüme rakamlarını açıkladı. Kocasert, “İrlanda’dan sonra en hızlı büyüyen ikinci ekonomiyiz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Mart 2018 Perşembe, 13:45

TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2017 yılının büyüme rakamlarını değerlendirdi. Kocasert, Türkiye’nin 7,4’lük büyüme verisiyle G-20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ekonomi olduğu açıkladı.

“OVP HEDEFİMİZİ AŞTIK”
2017 yılında Kredi Garanti Fonu aracılığıyla hükümetimin sağladığı kredi desteği başta olmak üzere, 2017 yılının ilk üç çeyreğinde güçlü bir büyüme performansı yakalandığını belirten Kocasert, “Üçüncü çeyrekteki yüzde 11,1’lik büyüme rakamıyla dünya rekoru kırıldı. 2017’nin tamamında ulaştığımız yüzde 7,4 oranında büyümeyle, sene başında yüzde 4,4 olan ve eylül ayının sonlarında yüzde 5,5 olarak revize edilen Orta Vadeli Program hedefimizi de aşmamızın sevincini aşıyoruz” dedi.

İHRACAT VE YATIRIMDAN POZİTİF KATKI
2017 yılında çift haneli artan ülkem ihracatı, 157 milyar USD’yi geride bıraktığını söyleyen Kocasert, “Cumhuriyet tarihimizin en yüksek ihracat değeri. 2018’in ilk üç ayında da devam eden güçlü ve çift haneli ihracat artışlarımızın, yıl genelinde de büyümeye pozitif katkı sunacağı kanaatindeyim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı