REKLAMI GEÇ

Kocasert iddialı konuştu: “Hedef tamam, sıra rekorda”

Kocasert iddialı konuştu: “Hedef tamam, sıra rekorda”

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, 2017 yılını değerlendidiği, 2018’e ilişkin ipuçları verdiği toplantıda iddialı konuştu. Kocasert, “Hedef tamam, sıra rekorda” dedi.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 4 Ocak 2018 Perşembe, 14:20

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, düzenlediği basın toplantısıyla geride bıraktığımız 2017’yi değerlendirdi, 2018 hedeflerine ilişkin bilgiler verdi.

2017’nin, 2016’ya göre çok daha iyi geçtiğini belirten Kocasert, “2018’in de 2017 yılından çok daha iyi olacağı kanaatindeyim. Yeni sloganımızı da bu düşünce ile oluşturduk. 2017 yılında hedefimizi tamamladık, sıra rekorda” dedi.

2017’de verdikleri sözü tuttuklarını ifade eden Kocasert, “Bu yıl ihracatta atılım yılı olacak demiştik. Ben, tüm ihracat ailesine teşekkür etmek istiyorum. Dünyanın dört bir yanına, 200 ülkeye ihracat gerçekleştirdik” diye konuştu.

2018 Yılı hedeflerine de değinen Başkan Kocasert, “169 milyar dolar ihracat gerçekleştirmek istiyoruz. Eğer böyle bir şey olursa cumhuriyet tarihinde bir ilki yaşayacağız. Bu hedefi ulaşabilir görüyoruz. Avrupa Birliği’nde büyüme devam ediyor. Bu durum bizi de olumlu etkileyecektir. Beklentimiz hep pozitif yönde” dedi.

DENİB’e üye olan firmaların da ihracat rakamlarını değerlendiren Kocasert, “24 yılda, 23 kere ihracat raporu açıkladık. 2014 rekor yılıydı, 169 ülkeye, 2 milyar 450 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Dünya ekonomisinin beklentileri karşılamadığı bir dönemde artış yaşadık. Hepsini tebrik ediyorum ve DENİB Başkanı olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Denizli’nin sağlıklı bir sektörel çeşitlenmeye gittiğini vurgulayan DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, “İhracat sıralamasında tekstil ve konfeksiyon, kablo sektörü, demir ve maden ürünleri başta yer alıyor ve yüzdelik dilimleri birbirine çok yakın. Bundan 10 yıl önce bu toplantıyı yapsak, bu çeşitlilik çok farklı olurdu” diye konuştu.

Türk Havlusu’nun en değerli markalaşma projesi olduğuna da değinen Kocasert, araştırma ve inovasyonun önemini vurguladı. Markalaşmanın bir sabır işi olduğunu anlatan Kocasert, “Dünya’da yerimizi almalıyız” dedi.

Türkiye’nin büyümesinde ihracatın her çeyrekte önemli katkılar verdiğini belirten Kocasert, “İhracatçılar olarak büyümedeki katkımız bizi motive ediyor. Ama dikkat etmemiz gereken konu, büyümenin yapısı. İki haneli enflasyon ülkemize yakışmıyor. 2018’de enflasyonun tek haneye düşeceğine inanıyoruz. Yüksek enflasyon, büyümenin önünde bir engel. Döviz kurunun dalgalanması bizi negatif etkiliyor. Ancak döviz kuru, enflasyona yakın bir değişime uğrayacak diye düşünüyoruz. 2018 yılının daha iyi geçeceğine yürekten inanıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı