REKLAMI GEÇ

Kocasert, TİM Heyeti başkanı olarak Hindistan’da

Kocasert, TİM Heyeti başkanı olarak Hindistan’da

Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi organizasyonuyla düzenlenen Hindistan Ticaret Heyeti, ülkenin önemli ticaret merkezlerinden biri olan Bombay’da gerçekleştirildi. Heyete TİM Başkan Vekili, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert başkanlık etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Nisan 2018 Çarşamba, 19:06

TİM Başkan Vekili Süleyman Kocasert’in başkanlığında gerçekleşen Hindistan Ticaret Heyeti’ne hazır giyim ve tekstil, makine ve aksamları, halı, hububat bakliyat ve yağlı tohumlar, kimyevi ürünler ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren 7 firma temsilcisi katıldı.

Türkiye-Hindistan İş Forumu, Hindistan Ticaret Odası Federasyonu (FICCI) Onursal Başkanı Sushil Jiwarajka’nın açılış konuşmasıyla başladı.

JİWARAJKA: İŞBİRLİĞİMİZ ARTACAK
Jiwarajka, Hindistan Büyükelçiliği’ne ve TİM’e teşekkür ederek, bu tür organizasyon ve ticaret heyetlerinin Türkiye ile Hindistan’ın ikili ticaretinin gelişmesine önemli katkısı olduğunu belirtti, Hindistan özel sektörü ve FICCI hakkında bilgi verdi.

Hindistan’ın bağımsızlığı ile birlikte daha fazla gelişen iki ülke arasındaki ilişkilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2017 Mayıs ayında gerçekleştirdiği resmi ziyaretin ardından çok daha büyük ivme kazandığını vurgulayan Jiwarajka, Türkiye ve Hindistan arasında, mal ticareti başta olmak üzere hizmet alanında da işbirliğinin artması gerektiğini belirtti.

Heyet Başkanı Süleyman Kocasert ise TİM’i tanıttığı ve iki ülke arasındaki ticaret hakkında ayrıntılı bilgiler paylaştığı konuşmasında, Türkiye ve Hindistan arasındaki güçlü bağlara da ayrıca vurgu yaptı.

KOCASERT: DIŞ TİCARET POTANSİYELİMİZİ ARTIRMALIYIZ
Kocasert, geçen yıl düzenlenen Yeni Delhi, Türkiye-Hindistan İş Forumu ziyaretleri kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla iki ülke olarak öncelikle ticaret hacmimizin 10 milyar doları yakalamak olduğunu belirterek, bu hedefi daha da aşacak potansiyelimizin bulunduğuna dikkat çekti. Karşılıklı ticaretimizin sürdürülebilir olması ve dengeli şekilde artırılması için sektörel çeşitliliğin önemine de özellikle değinen Kocasert, mobilya, otomotiv demir-çelik ve diğer sektör gruplarında Hindistan’a ihracatımızı daha çok artırmamız gerektiğini vurguladı.

Hindistan’a ihracatın çoğunlukla makine, demir-çelik, kimyevi ürünler sektöründen gerçekleştirildiğini belirten Kocasert, “Türkiye ve Hindistan, kültürel ve bölgesel ilişkiler bağlamında diğer ülkelere açılma nezdinde önemli bir potansiyeli barındırıyor. Bu potansiyel, Avrupa ve Asya pazarlarına açılma adına büyük fırsata dönüştürülebilir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından heyette yer alan işadamları, farklı sektörlerden 60 Hindistanlı firma temsilcisi ile çok sayıda iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı