REKLAMI GEÇ

TASARIMIN OSCARLARI

TASARIMIN OSCARLARI

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından bu yıl 4.sü düzenlenen Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması’nın Oscarları belirlendi. Anemon Otel’de gerçekleştirilen Final Gecesi’nde, dereceğe giren genç tasarımcılar ödüllerini alırken, hazırladıkları ev ve plaj giyimi tasarımlarını ünlü mankenler sundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Kasım 2015 Cumartesi, 10:46

DENİB’in bu yıl 4.sünü düzenlediği Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması’nın finali Anemon Otel’de yapıldı.
Geceye, CHP Milletvekili Kazım Arslan, eşi Nursel Arslan, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, DSO Başkanı Müjdat Keçeci, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ile SİAD başkanları ve işadamları eşleriyle birlikte katıldı.

Final gecesinin açılış konuşmasını TİM Başkan Vekili ve DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert yaptı. Kocasert, 2012 yılında yola çıktıklarında birçok kişinin “havlunun tasarımı mı? olurmuş. Bu yarışma uzun soluklu olmaz” eleştirileri aldığını hatırlatarak, “Bugün tasarım yarışmasının 4.sünü düzenliyoruz. Ben inanıyorum ki, daha çok yıllar bu yarışma devam edecektir” dedi.

AKIL TERİ İLE ALIN TERİ BİRLEŞTİ
Tasarım Yarışması’nın Final Gecesi’nde sunulan tasarımların, genç yeteneklerin akıl teri ile terzilerin alın terinin birleştiğini ve iş dünyasına yeni fikirler kazandıracağını inandığını vurgulayan Kocasert, “4 yıl içerisinde 400’ün üzerinde genç tasarımcı 1 600’ün üzerinde tasarımı ile bu yarışmaya katıldı. Bugün burada, size keyifli bir akşam yaşatmanın ötesinde, iş dünyasına yeni fikirler kazandıracağını umut ediyorum” diye konuştu.

denizli-denib-final-gecesi-ic

KEREMCEM SÜRPRİZİ
Yüzlerce tasarımcı arasından seçilen 10 finalistin, ev ve plaj giyimi tasarımlarını, Çağla Şikel, Didem Soydan, Ebru Öztürk, Ece Begüm Yücetan, Gizem Bölük, Tuğçe Sak gibi ünlü mankenler sundu. Oyunculuğu ve sesi ile tanıdığımız Keremcem de gecede podyuma çıktı. Keremcem, hem mankenlik yaptı, hem de sevilen bir şarkısını seslendirdi.

Yarışmanın jürisinde ise Yeditepe Üniversitesi Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sedefhan Oğuz, Nişantaşı Ün. Sanat ve Tasarım Fakül. Dekan Yrd. Ayşe Gamze Öngen, Uluslararası Moda Tasarımcısı Atıl Kutoğlu, Moda Tasarımcısı Emre Erdemoğlu, Organik Moda Tasarımcısı Nejla Güvenç, Loft Görsel İletişim Uzmanı Erdal Güvenç, Klass Magazin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Muammer Kapucuoğlu, Stil Danışmanı Ümit Temurçin, Blogger Duygu Şenyürek ,DENİB Tasarım Komitesi Başkanı Murat Tosunoğlu ile Tasarım Komitesi Üyesi ve DETGİS Başkanı İsa Dal görev aldı.

denizli-denib-final-gecesi-ic-1

YURT DIŞINDA EĞİTİM ÖDÜLÜ
Yarışmada finale kalan 10 genç tasarımcının koleksiyonları arasında, Mertcan Öztekin’in hazırladığı Zeus adlı tasarımı mansiyon ödülüne layık görülürken, Ezgi Özdemir’in Düşler Diyarı koleksiyonu 3’ünçülük ödülünü aldı. Yarışmada 2.olan genç tasarımcı Seda Fidan Pekdemir, 7 bin lira para ödülü kazanırken, yarışmaya Balıkesir’den katılan Simge Mengüç’ün Astrarium isimli tasarımı 1’nci seçildi. Mengüç, 10 bin lira para ödülü ile birlikte yurt dışında eğitim alma imkanı kazandı.

ANONS

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı