REKLAMI GEÇ

Baydar: İnsan yönetmeyi iyi bilmeli

Baydar: İnsan yönetmeyi iyi bilmeli

Denizli OSB Müdürlüğü ve 3. Göz Danışmanlık ‘Üretim Yönetimi’ başlıklı seminer düzenledi. Ekonomist Hikmet Baydar’ın söyleşisinde süreç ve makine yönetiminin yanı sıra insan yönetimi konusu da ele alındı. Baydar sanayicilere önemli uyarılarda bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Şubat 2018 Cumartesi, 11:15

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü hem sanayicilere hem de bölge bünyesindeki kuruluşlardaki yöneticilere yönelik seminer ve panellerini sürdürüyor. Son olarak Denizli OSB Müdürlüğü ve 3. Göz Danışmanlık şirketinin ortak organizasyonunda ‘Üretim Yönetimi’ konusu masaya yatırıldı.

Bölge müdürlüğüne ait konferans salonundaki söyleyişe konuşmacı olarak ekonomist Hikmet Baydar katıldı. Baydar sunumları ile zenginleştirdiği seminerde süreç yönetimi, makine yönetimi ve insan yönetimi balıkları altında bilgi verdi.

İNSAN YÖNETMEYİ BİLMİYORUZ
Türkiye’de üretimi yönetmekle sorumlu idarecilerin aynı zamanda çalışan yönetme sorumluluğuna da sahip olduğunu, buna karşın çalışanları ile koordineli çalışmayı ve motivasyonu yükseltecek ilişkiler kuramadıklarını söyleyen Baydar, Üretim yönetiminde bu güne kadar yapılan uygulamalara baktığımız zaman genellikle süreçlerin oluşturulması o süreçler içerisindeki iş aşamalarının oluşturulması gibi çok standart bazı modeller konuşuluyor. Fakat üretim yönetmek sadece makineyi ve süreci yönetmek değil daha çok üretimi gerçekleştiren insanları da yönetmek demektir. Öncelikle üretimi yönetmek, şirketin bütün birimlerinin koordineli çalışması ve sağlıklı ilişkiler kurması demek. Bunun yanında üretimi yöneten kişi sadece bir makine bandını, üretim bandını yönetmiyor. O işi yapan insanları da yönettiği için üretimde çalışan insanların motivasyonundan da sorumlu ama maalesef bizde üretimi yöneten kişiler daha çok üretimin çekirdeğinden geldikleri için bu konularda oldukça zayıf ve eksikler. Dolayısıyla karşısındaki insanlara nasıl hitap edecekler bilmiyorlar. O yüzden de genellikle imalathanelere gidin bakın herkes hayatından bezmiş gibi çalışır. Hiç kimse keyifli ve mutlu çalışmıyor. Sebebi ne? Üretimi yöneten yöneticiliği bilmiyor. Kimi nasıl yöneteceğini bilmiyor ve o ekibinin lideri olduğunun, motive etmesi gerektiğinin farkında değiller” diye konuştu.

Seminer için gelen katılımcılara, çalıştırdıkları insanlar ile beraber bir ekip oldukları ve başarının da buna bağlı olduğunun  altını çizen Baydar,“Buradaki insanlar öncelikle çalıştırdıkları insanların sonuçta bir varlık olduğunu, kendi iç dünyalarının olduğunu ve başarının bir ekip işi olduğunu bilmeleri gerekiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

M.Abdülkadir Uslu

Yönetim Kurulu Başkanı

OSB Müdürü

Ahmet TAŞ

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü

İletişim

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Adres: Yaşar Öncan Caddesi No: 1

Honaz - Denizli / TÜRKİYE

Tel: +90 258 269 10 02  

  Faks: +90 258 269 10 01  

  E-mail: dosb@dosb.org.tr

Önemli Telefonlar

İtfaiye : 110

Elektrik - Su - Arıza :187 & 269 25 91

Jandarma : 169 10 83