REKLAMI GEÇ

Çardak OSB 5 dolardan satılacak

Çardak OSB 5 dolardan satılacak

Vakıflar Bankası ve Denizli Sanayi Odası arasında Çardak OSB’nin kaderini değiştirecek protokol imzalandı. Dünkü zirvede gerçekleşen imza töreninden sonra bankaya ait 977 bin metrekarelik alan, metrekaresi 5 dolardan satışa açıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ocak 2018 Pazartesi, 11:49

Denizli’de kaderi 21 yıldır değişmeyen Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi için artık kentin yeni yatırım üssü denilebilir. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve yönetiminin girişimleri sonuç verdi, bölge yeni yatırımlara hazır hale getirildi.

Toplam 3,2 milyon metrekare alana sahip Çardak OSB’de sanayiciye açılmayan Vakıflar Bankası’na ait son 977 bin metrekarelik kısım da Denizli Sanayi Odası ve Türkiye Vakıflar Bankası Türk Anonim Ortaklığı arasındaki protokol sonrası satışa çıkarıldı. Bölgede yeni alanın satış fiyatı metrekare başına 5 dolar olarak açıklandı.

ZİRVE SONRASI PROTOKOL İMZALANDI
Dün gerçekleşen Ekonomi Vizyon 2018 zirvesinin ardından taraflar arasında imzalar atıldı. Denizli Sanayi Odası adına Başkan Müjdat Keçeci ile Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan protokole imza attı. Buna göre Denizli Sanayi Odası yeni yatırımcılara bölgede yeni açılan toplulaştırılmış alanın satışını gerçekleştirecek. Çardak OSB’de altyapı ile enerji ve iletişim hatları hazır halde yatırımcıyı bekliyor.

DSO KENDİ YERİNİ 3 DOLARDAN SATMIŞTI
Denizli Sanayi Odası, Çardak OSB içinde kendine ait 270 bin metrekarelik bölümü 3 dolardan satmıştı. 2015 yılı Ekim ayında gerçekleşen bu satışta bir yıl içinde proje zorunluluğu getirilmiş onayın ardından ise ruhsat tarihinden sonraki iki yıl içinde üretim zorunluluğu şarti konmuştu. Bölgede üretim gerçekleştiren ve gerçeklmeştirmek üzere olan firmaların tamamı da yerini Denizli Sanayi Odası’ndan almıştı. Çardak OSB’nin kalan büyük bölümü ise gerçek ve tüzel kişilere ait. Bu bölgelerde de yatırımın hızla yükselmesi bekleniyor.

ALICILAR SIRADA
Bir kaç yıl içinde üretime geçme zorunluluğunun bulunduğu bölge için şimdiden talipliler sıraya girdi. Denizli Sanayi Odası’na tekstil ve metal sektörlerinden onlarca temsilcinin fabrika alanı satın almak izin müracaat ettikleri öğrenildi. Geçen yıl ortalarında çıkan yeni OSB düzenlemesi de, bölgeden yer alıp yatırım yapmayan sanayicilerin parsellerinin Sanayi Bakanlığı tarafından yeniden kamulaştırılmasını öngörüyor. DSO Başkanı Keçeci bu nedenle bölgeden yer satın alan yatırımcıların ciddi proje sahibi işadamları olacağı ve süratle üretime geçmek isteyeceklerini vurguluyor. Keçeci bölgedeki yatırımların Denizli’nin istihdamının yanı sıra ihracatına da katkı sağlayacağı görüşünde.

İŞTE İLK AÇIKLAMALAR
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci dünkü protokolün ardından Çardak Özdemir Sabancı OSB’de gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yatırımcıların ilgilerini canlandırmak ve büyük yatırımları çekmek için 2011’de çalışma başlatıp, bölgenin tüm imar planı baştan sona yenilendiğini belirten Keçeci, “En küçük parselin 25.000 metrekare olduğu bölgede 85 sanayi parseli bulunuyor. Bunlardan 84’ünün arsa tahsisi yapıldı. Tüm parseller yatırıma hazır durumda. Elektrik, su, telekomünikasyon hattı bağlantıları mevcut. Bölgede 14 km asfalt yol, 15 km içme su hattı, 13.5 km kanalizasyon hattı, 15 km yağmur suyu drenaj hattı, 27 km yeraltı gerilim elektrik hattı, 1000 abonelik yer altı telekomünikasyon şebekesi tamamlanmış durumda. Ayrıca, 120 MW güce sahip elektrik şebekesi, 2 adet sondaj kuyusu ve 2 adet 2.500 metre küplük su deposu da hazır durumda.” dedi.

AVANTAJLI BİR YATIRIM ALANI
Keçeci, “Devlet teşvikleri konusunda hep çok şanssız olan Denizli’de, Çardak Özdemir Sabancı OSB lojistik özellikleriyle, dezavantajları ortadan kaldıracak nitelikte. Havaalanına bitişik, hızlandırılmış tren hattının sınırından geçen, hem iç Anadolu, hem de Ege’ye bağlanan kara yolu ana artellerinde yer alan, Çardak Özdemir Sabancı OSB başka OSB’lerde bulunmayan avantajlara sahip durumda. Ayrıca, Çardak OSB’ye yatırım yapanlar hem bölgede köyden kente göçen niteliksiz işgücünden, hem de Pamukkale üniversitesinin yörede açtığı Meslek Yüksek Okulu nedeniyle oluşan nitelikli iş gücünden faydalanabilecekler. OSB’de arsa metrekare fiyatları diğer OSB’lere kıyasla çok uygun. Denizli Sanayi Odası bölgede iş ve aş yaratılması için fiyatı ucuz, altyapısı hazır, iş gücü imkanlı bir OSB’de yatırım alanını yatırımcılara sunuyor.” diye konuştu.

Yorumlar

CER BAY   -  Bağlantı 22 Ocak 2018, 12:21

dolar Ney?
Türk Lirasının suyu mu çıktı?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı