REKLAMI GEÇ

“Öğrenmek Kurtaracak Bizi” adlı iş sağlığı eğitim oyunu ilgi gördü

“Öğrenmek Kurtaracak Bizi” adlı iş sağlığı eğitim oyunu ilgi gördü

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve Rafine Sanat işbirliği ile organize edilen “Öğrenmek Kurtaracak Bizi” adlı forum tiyatro oyunu, Denizli OSB çalışanları ile buluştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Kasım 2018 Cuma, 13:19

İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği kültürünün geliştirilmesi, doğru davranış modellerinin kazanılması, farkındalığın artırılması ve iş kazalarının azaltılması amacıyla gerçekleştirilen “Öğrenmek Kurtaracak Bizi” adlı İSG Forum Tiyatro temsili büyük ilgi gördü ve izleyiciden tam not aldı.


İş Sağlığı ve Güvenliği eğitiminden kaçan “Musti” karakterinin firmasında çıkan yangında başına gelenler, yaptığı hatalar ve yapması gerekenlerin aktarıldığı oyun interaktif bir şekilde gerçekleştirildi. İş sağlığı ve güvenliği eğitimini tiyatro ile alan çalışanlar hem eğlendi hem de öğrendi.

“FARKINDALIK YARATMAK İSTİYORUZ”
İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda farkındalık yaratmak istediklerini dile getiren Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, “İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerinde Kanun ve Yönetmelikler sürekli slayt olarak gösterildiğinden çalışanlar bu eğitimlerde sıkılıyorlar. Uygulamalı bir eğitim daha faydalı olacaktır. Biz de tiyatro ekibi ile bir oyun hazırlanmasına ve çalışanlara sunulmasına karar verdik. Her fabrikanın, her sektörün kendi tehlike alanlarına uygun oyunlar hazırlayıp bu eğitimi çalışanlarla interaktif bir şekilde buluşturmak istiyoruz. Bu şekilde fabrikalarda iş güvenliği eğitimlerinin daha farklı ve faydalı olacağını göreceğiz. İş kazaları azalacak. İnsanların motivasyonları da artacak. Selahattin Doğramacı ve ekibine gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ediyorum.” dedi.


OSB’DER afine Sanat Kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Selahattin Doğramacı ise, “Bir şeyi öğretmek gayesiyle yaptığımız bir etkinlik. Amacımız klasik iş güvenliği eğitimlerinin ötesinde seyirci ile daha interaktif bir şekilde iletişim kurarak iş güvenliğine dair konuları ve kuralları aktarmak. Denizli OSB Bölge Müdürümüz Ahmet Taş, bizlere fırsat sununca bizde oyuna hazırlandık. Oyunumuzda baştan ortaya kadar bir şeyler anlatılıyor ve ortada bir problemimiz var. İşyerinde bir yangın çıkar. Bizim başkarakterimiz “Musti”nin yangında neler yaptığını, başına gelen felaketleri ve bundan sonra ne yapmaması gerektiği sergilenmektedir. Bizim amacımız bu gösterinin devamının gelmesi. Ulaşabildiğimiz kadar çok fabrikada işçilere oyun sunmak istiyoruz. İşçilere iş sağlığı ve güvenliği eğitimini forum tiyatro ile vermek istiyoruz.” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

M.Abdülkadir Uslu

Yönetim Kurulu Başkanı

OSB Müdürü

Ahmet TAŞ

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü

İletişim

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Adres: Yaşar Öncan Caddesi No: 1

Honaz - Denizli / TÜRKİYE

Tel: +90 258 269 10 02  

  Faks: +90 258 269 10 01  

  E-mail: dosb@dosb.org.tr

Önemli Telefonlar

İtfaiye : 110

Elektrik - Su - Arıza :187 & 269 25 91

Jandarma : 169 10 83