REKLAMI GEÇ

Denizli OSB ‘de Robotik Kodlama Eğitimi

Denizli OSB ‘de Robotik Kodlama Eğitimi

DOSTEM Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi’nde robotik kodlama eğitimi başladı. Denizli OSB Müdürü Ahmet Taş, eğitimle çocukların algoritmik zekalarının geliştiğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Eylül 2018 Cuma, 11:39

Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü ve Etkin Teknolojiler A.Ş. işbirliği ile Bölge çalışanlarının 11-15 yaş aralığındaki çocuklarına yönelik düzenlenen “Etkin Bot Robotik Kodlama ve Arduino 1.0 Temel Elektronik” eğitimi DOSTEM Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi’nde başladı.

Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet TAŞ, açılan kurs ile çocukların eğitimine katkı sunmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Burada öncelikle kodlama öğreniyorlar. Böylece onların matematiksel ve algoritmik zekâları gelişiyor. Aynı zamanda tasarım yetenekleriyle kendilerini keşfediyorlar. Bu eğitim özel okullarda verilen ciddi bir eğitimdir. Bölgemiz çalışanlarının çocukları buraya gelerek kendilerini geliştirip bilgilerini artırıyor. Hayal güçleriyle beraber teknolojiyi de kullanarak mühendisliğe adım atıyorlar” dedi.

Etkin Teknolojiler A.Ş. kurucusu Mustafa A. Güner; “Eğitimin amacı çocukların robotik bilimi ile tanışmasını sağlamak, el becerilerini, analitik düşünce yeteneklerini geliştirmek ve robotik kodlama algoritmasının temellerini vermektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

M.Abdülkadir Uslu

Yönetim Kurulu Başkanı

OSB Müdürü

Ahmet TAŞ

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü

İletişim

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Adres: Yaşar Öncan Caddesi No: 1

Honaz - Denizli / TÜRKİYE

Tel: +90 258 269 10 02  

  Faks: +90 258 269 10 01  

  E-mail: dosb@dosb.org.tr

Önemli Telefonlar

İtfaiye : 110

Elektrik - Su - Arıza :187 & 269 25 91

Jandarma : 169 10 83