REKLAMI GEÇ

Denizli OSB’de eğitimler sürüyor

Denizli OSB’de eğitimler sürüyor

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü personeline yönelik, “Temizlik ve Hijyen” ile “Kişisel Koruyucu Donanım Kullanımı” konulu eğitimler gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Şubat 2018 Salı, 15:23

“Temizlik ve Hijyen Eğitimi”ni, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü İş Yeri Hekimi Dr. Abdi Basmacı verdi.

İnsan için en önemli konunun sağlık olduğunu belirten Basmacı, “Bunun için ilk şart temizlik ve hijyendir. Sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınan temizlik önlemlerinin tümü kişisel hijyen olarak tanımlanır. Çalışılan ortamın temizliği ve hijyeni hastalığın dağılmasına engel olur. Odaların sık havalandırılması, masaların nemli bezle silinmesi ve kurulanması, kapı kolları ve merdiven tırabzanlarının temizlik malzemeleri ile sık sık silinmesi hastalıkların bulaşmasını önler. Kişisel temizlik çok önemli olup ellerin her yemekten önce ve sonra yıkanması, dişlerin sık fırçalanması, tırnak kesimi, ayakların yıkanması ve kurulanması, sık duş almak, saçları sık yıkamak kesinlikle yapılması gerekenlerdir” dedi.

“Kişisel Koruyucu Donanımların Kullanılması” konulu eğitimi ise A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İbrahim Ereşme verdi.

Ereşme, “Sanayileşme ile birlikte ortaya çıkan yeni makineler birçok riskleri de beraberinde getirmiştir. Bu riskleri azaltmak için de bazı koruyucu önlemler alınmıştır. Bu önlemlerden biri de Kişisel Koruyucu Donanım kullanmak. Kullanılmayan Kişisel Koruyucu Donanımların hiçbir koruma sağlamayacağı unutulmamalıdır” dedi.

Eğitimin ardından katılımcılara seslenen OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine müdürlük olarak önem belirterek, çalışanların sağlığının her şeyden daha önemli olduğunu ifade etti.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü olarak gerçekleştirilen iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine aksatmadan katılan Zekeriya Karaca, Mehmet Güz ve Süreyya Korkut’a hediyelerini Bölge Müdürü Ahmet Taş sundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

M.Abdülkadir Uslu

Yönetim Kurulu Başkanı

OSB Müdürü

Ahmet TAŞ

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü

İletişim

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Adres: Yaşar Öncan Caddesi No: 1

Honaz - Denizli / TÜRKİYE

Tel: +90 258 269 10 02  

  Faks: +90 258 269 10 01  

  E-mail: dosb@dosb.org.tr

Önemli Telefonlar

İtfaiye : 110

Elektrik - Su - Arıza :187 & 269 25 91

Jandarma : 169 10 83