REKLAMI GEÇ

DENİZLİ OSB’DE MESLEKİ YETERLİK MASAYA YATIRILDI

DENİZLİ OSB’DE MESLEKİ YETERLİK MASAYA YATIRILDI

Yüksek riskli meslek gruplarında zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlik Belgesi’ne ilişkin düzenlemeler hakkında işveren ve işyeri temsilcilerine yönelik bilgilendirme semineri yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Nisan 2018 Salı, 12:51

Türkiye’de yüksek risk içeren ve tehlike içeren mesleklerin icrası sırasında uygulanması gereken kesin kural ve tedbirleri barındıran mesleki yeterlik eğitimi ve beraberinde verilen Mesleki Yeterlik Belgesi seminerle işveren ve işyeri temsilcilerine anlatıldı.

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleşen seminerde Certürk Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri uzmanları bilgi verdi. Seminerde mesleki yeterlik belgesinin kullanımının zorunlu hale getirildiği meslek grupları anlatıldı. Firma yetkilileri sistemin yaygınlaşmasına yönelik bir sunum da yaptı.

Toplantının diğer kısmında ise Ulusal Yeterlilik Sistemi kapsamında Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu, yürütülmekte olan sınav ve belgelendirme faaliyetleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğler ile getirilen tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamındaki 81 meslek dalında zorunlu olan Mesleki Yeterlilik Belgesi ile sağlanan sınav ücreti, istihdam ve teşvikler hakkında bilgilendirme yapıldı. Konferansın son bölümünde ise Belge zorunluluğu kapsamında olan tekstil ve metal alanlarıyla ilgili katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

M.Abdülkadir Uslu

Yönetim Kurulu Başkanı

OSB Müdürü

Ahmet TAŞ

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü

İletişim

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Adres: Yaşar Öncan Caddesi No: 1

Honaz - Denizli / TÜRKİYE

Tel: +90 258 269 10 02  

  Faks: +90 258 269 10 01  

  E-mail: dosb@dosb.org.tr

Önemli Telefonlar

İtfaiye : 110

Elektrik - Su - Arıza :187 & 269 25 91

Jandarma : 169 10 83