REKLAMI GEÇ

Denizli OSB’de süper projeler

Denizli OSB’de süper projeler

Denizli OSB artık çalışanlar için bir yaşam alanına dönüştürülüyor. Çok değerli zaman ve kaynakların kullanımında en yüksek standardı yakalamak hedefi, dev kompleksi büyülü bir ilçeye dönüştürüyor.

Selami Aydın / DENİZLİHABER / 19 Ocak 2017 Perşembe, 08:00

Denizli Organize Sanayi Bölgesi merkez ilçeler ve birkaç büyük ilçe dışında Denizli’nin pek çok yerleşim merkezinden daha büyük insan kalabalığına sahip. Bu noktada insanların birer robot gibi hiç durmadan, yorulmadan ve ihtiyaçlar hissetmeden çalışmasını beklemek olanaksız.

Bu nedenle OSB yönetimi bölgeyi nefes alan yaşayan bir merkeze dönüştürmekte kararlı. Bunun için sahip olunan her değerli alan kullanılıyor.

Yeni projeler ile bölge dışına çıkan trafiğin azaltılması, zaman ve iş gücü kaybının en aza indirilmesi planlanıyor. İnsanların ne hastane ne de yemek ihtiyacı için kompleks dışına çıkmamasını sağlamak beraberinde belli zorlukları getirse de bu konuda kararlı bir yönetim kurulu ve onların güvendiği kurmay ekibi konsepti biraz daha geniş tutmakta fayda görüyor.

Bu nedenle hem güvenliği sağlayacak hem de yatırımların karşılığı olan kazancı getirecek projeler yolda. Bizde denizlihaber.com ailesi olarak Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş’a hem süregelen çalışmaları ve yatırımları hem de yeni projeleri sorduk. İşte o söyleşiden detaylar…

Gümrük konusundaki çalışmaları anlatır mısınız?

Bölge Müdürü Ahmet Taş: “Akhan’daki gümrük müdürlük binamız bize göre çok kötü bir yerdeydi. Denizli OSB içine getirerek ihracatçı sanayicilerimiz için işlerini kolaylaştırmak istiyorduk. Zaten oradaki binanın fiziki şartları da çok uygun değildi.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi içindeki tesislerin yüzde 80’i ihracata çalışıyor. Özellikle gümrük işlemlerini hemen yanı başında yapabiliyor olması sanayicilerimizin işlerini kolaylaştırdı. Burada bir kantarımız da var. Her türlü gümrük işlemleri burada çok daha kolay oluyor. Bu konuda Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üzerine düşeni fazlası ile yaptı. Burada mükemmel bir bina yaptık”

Denizli’ye Gümrük Bölge Müdürlüğü müjdesi verilecek mi?
Bölge Müdürü Ahmet Taş: “Denizli’de Gümrük Bölge Müdürlüğü kurulduktan sonra kentin gümrük işlemleri kolaylaşmış olacak. Asıl prosedür bundan sonra kolaylaşacak.  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin etkisi ile Denizli’de bölge müdürlüğü kurulmasına yönelik Bakanlar Kurulu karar almıştı. Şu anda İzmir’e bağlıyız. İhracat işlemleri sıkıntı olduğunda İzmir’de çözmeye çalışıyoruz ve çoğu zaman çözemiyoruz.  Bölge müdürlüğü kurulduktan sonra Denizli’nin çevresi de buraya bağlanacak. Antalya, Uşak, Afyon gibi kentler gümrük işlemlerini Denizli’den yürütecek”

Yeni poliklinikler hastanenize dahil olacak mı?

Bölge Müdürü Ahmet Taş: “2014 yılında polikliniği hayata geçirdik. Denizli OSB içinde 25 bin çalışan var. Çalışanların sağlık ihtiyaçlarını karşılamak istediğimizi Pamukkale Üniversitesi’ne ilettik.

İşçiler, sağlık ihtiyaçları için Denizli’ye gidip geliyordu. Basit bir ihtiyaç için bile bu gidiş-gelişler neredeyse tam bir günü kaybetmemize neden oluyordu. Artık durum değişti. Sağlık ihtiyacı duyan çalışan gelip sıra beklemeden muayenesini olup gidiyor. İlacını kolaylıkla alabiliyor.

Burada bir diş polikliniği de kuruldu. Biz öncelikle burada tüm cihazları satın aldık. Üç hocamız tahsis edildi. Haftanın beş günü diş problemleri olanlar burada hizmet alabiliyor. Göz, KBB ve dahiliye gibi uzmanlıklar geldi.

kadın işçi sayısının çok fazla olduğunu göz önünde bulundurarak kadın hastalıkları ve doğum uzmanları hizmet vermeye başladı. Burası 25 bin çalışanı ile büyük bir ilçe gibi. Bu nedenle hastanemizde acil bölümü de hayata geçirildi. Hatta yerinin 112 Acil Servis’in karşısında olmasını istedik ona göre bina yaptık.

Reçetesini alanlar yine Denizli’ye gitsinler istemedik. Burada bir eczane yapalım istedik. Denizli Organize Sanayi Bölgesi içinde yer alan bir kısmı sağlık noktası olarak düşündük. Zaman içinde biraz daha geliştirmek istiyoruz. Pamukkale Üniversitesi zaten kendi sağlık birimlerinde personel sıkıntısı çekiyor. Biz 24 saat açık olan bir acil poliklinik istiyoruz. Görüşmelerimiz sürüyor. Üniversiteye taleplerimizi iletiyoruz”

Bölgede çalışanlar için seçenekleri hangi hizmetler var ve daha neler gelecek?

Bölge Müdürü Ahmet Taş: “Organize Sanayi Bölgesi buradaki firmalar ve çalışanlar için tam bir yaşam alanı olsun istiyoruz. Burada hem firmalar hem de çalışanlar her ihtiyaçlarını karşılayabilsinler diye çalışmalar yapıyoruz. Bir ticaret merkezimiz var onu canlandırmak istiyoruz.

Firmalar her küçük ihtiyaç için kent merkezine gidip-gelmek zorunda kalmamalılar. Bu nedenle her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir mekanın kurulmasına izin verdik. Artık tesisler küçük ihtiyaçlar için hemen yanı başındaki bu mekanı kullanabilecek.

Burada kargo şirketleri var, bankalara ATM makineleri için yazılar yazdık. İşçiler maaşlarını rahatlıkla buradan çekip kullanabiliyor.

En önemli sorunlarımızdan biri de dışarıda yemek yemek isteyenler ya da misafirlerini ağırlamak isteyenler için restoran eksikliğiydi. Ticaret merkezi içinde bir lokantamız olacak. Yakın zamanda hizmete girecek. PTT, jandarma, cami hepsini bir araya topluyoruz.

İnsanların OSB dışına ihtiyaç duymadan her isteklerini buradan karşılayabilmelerini istiyoruz”

Denizli OSB içinde bir alışveriş merkezi kurulacak mı?

Bölge Müdürü Ahmet Taş: “Çok önemli bir projeyi daha hayata geçirelim istiyoruz. OSB içine bir alış-veriş merkezi kazandırmayı düşünüyoruz. Kısa süre içinde bu konudaki kararımızı da netleştireceğiz. Düşüncemiz şu ki, biz yerini tahsis edelim ve bir girişimci burada alış-veriş merkezi oluştursun.  Aklımızdan geçen projeyi, Afyon’daki Özdilek gibi düşünebilirsiniz ama elbette onun biraz daha küçüğünü tasarlıyoruz. OSB içinde dünyanın dört bir yanına ürünler gönderen işletmeler var. Bu işletmelerin fabrika satış mağazalarını bu alış-veriş merkezi içinde toplamayı planlıyoruz.

Fabrikalarda vardiyalarından çıkan işçiler daha ucuz şekilde ihtiyaçlarını buradan karşılayabilecek. Elbette Denizli-Ankara karayolunu kullanan diğer insanlar da bu tesisten faydalanabilecek.

AVM içinde lüks restoranlar yer alacak. İşletme sahipleri misafir ağırlamak için Denizli’ye gitmek zorunda kalmayacak.  Kent dışından gelen insanlar bu alış-veriş merkezi sayesinde kent ekonomisine katkı sağlayacak”

Kavşak projesindeki değişiklik hangi noktada?

Bölge Müdürü Ahmet Taş: “Denizli Organize Sanayi Bölgesi iki kısımdan oluşuyor. Denizli – Ankara karayolu bir dörtlü kavşak ile bu iki kısmı tam ortasından ikiye ayırıyor. Burada bir köprülü kavşak yapılsın istiyoruz. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu hem Karayolları Genel Müdürlüğü hem de ilgili bakanlıklar ile görüştü. Proje 2015 yılında ihale edilmişti. O zaman üst geçit şeklinde tasarlanmıştı ve bize uymayacağını gördük. Yönetim kurulumuz bu projenin Denizli’ye yakışmayacağı görüşündeydi, ihale iptal edildi. Bu yıl içinde köprülü kavşak olarak yeniden ihale edilecek.

Burada yeni bir kavşak yapılması isteğimizin arkasında çok ciddi gerekçeler var. Dört yolun şu anki hali ile çok fazla kaza oluyor. Burada ciddi bir risk var. Yeni proje kazaların önüne geçmiş olacak. Yönetim Kurulumuz söz aldı. 2018 yılında buradaki çalışma tamamlanacak”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

M.Abdülkadir Uslu

Yönetim Kurulu Başkanı

OSB Müdürü

Ahmet TAŞ

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü

İletişim

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Adres: Yaşar Öncan Caddesi No: 1

Honaz - Denizli / TÜRKİYE

Tel: +90 258 269 10 02  

  Faks: +90 258 269 10 01  

  E-mail: dosb@dosb.org.tr

Önemli Telefonlar

İtfaiye : 110

Elektrik - Su - Arıza :187 & 269 25 91

Jandarma : 169 10 83