REKLAMI GEÇ

Denizli OSB’ye süper kolej

Denizli OSB’ye süper kolej

Denizli OSB, 75’nci Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni özelleştirdi, Denizli OSB Teknik Koleji yaptı. Eğitmen kadrosu yenilenen okulda kayıt sayısı Türkiye ortalamasının üzerine çıktı. Bölge Müdürü Taş, 550 öğrenci kapasiteli okulun bir kaç yıl içinde Türkiye’nin önde gelen kolejlerinden biri olacağını söyledi.

Selami Aydın / DENİZLİHABER / 31 Temmuz 2018 Salı, 11:42

Türkiye’de teknik liselere rağbetin azaldığı dönemde Denizli’de çok önemli bir örnek öne çıktı. Denizli Organize Sanayi Bölgesi içinde yer alan 75. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tamamen Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ne devredildi ve yepyeni ve kaliteli bir okul olarak yeni eğitim yılına başlamaya hazırlanıyor.
Toplam 550 öğrenci kapasitesine sahip okula bu yıl yapılan kayıt başvurularının sayısı meslek liselerine yapılan başvuruların Türkiye ortalamasının çok üzerine çıktı. Kayıt sayısı son bir yılda 35’ten 135’e çıktı. Büyük bir değişimin arefesindeki Denizli OSB Teknik Koleji, bir kaç yıl içinde Türkiye’nin önde gelen kolejlerinden biri olacak. Okul aynı zamanda meslek liselerinden sanayiye kazandırma oranını da yükseltmeyi planlıyor. Bu durum sanayicilerin ‘ara eleman’ sorununu da çözmüş olacak.

YENİDEN YAPILANMA SÜRECİ BAŞLADI
Özel Denizli OSB Teknik Koleji adıyla yeni eğitim yılına başlayacak olan lise için yeni eğitmen kadrosu alımı da açıldı. Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda bilişim teknoloji, elektrik, elektronik, giyim üretim teknolojisi, tekstil teknolojisi, makine teknolojisi, mekatronik, meslek dersleri öğretmenleri ile lise genel bilgi derslerindeki tüm branşlarda öğretmenler alınacağı duyuruldu. Okula ayrıca idari kadroda görev alabilecek müdür yardımcıları ile öğrenci işleri asistanı takviyesi de yapılacak.

YÜKSEK KALİTELİ EĞİTİMLE ÖNE ÇIKACAK
OSB Teknik Koleji, eğitim kalitesini de yükseltmeyi hedefliyor. Öğrencilerini uygulamalar ile eğitmeyi planlayan kolejde labaratuvar ve diğer atölyelerin sayıları da süreç içinde artırılacak. Güncel koşullara uygun ekipmanlarla donatılmış olan iş istasyonlarında eğitim vermeyi planlayan kolej uygulama yapan, robot teknolojisi kullanan ve otomasyona ağırlık veren bir okul olarak öne çıkmayı planlıyor.

ŞİMDİLİK 350 ÖĞRENCİSİ VAR
Kayıtların her geçen gün arttığı OSB Teknik Koleji’nde 550 kapasiteye rağmen şimdilik 350 öğrenci eğitim görecek. Meslek liselerinden çıkan öğrencilerin sadece yüzde 8 ile 12’sinin sanayiye kazandırıldığı Türkiye’de yeni kolej bu oranı yüzde 65-70 seviyelerine ulaştırmayı planlıyor. Ara eleman sıkıntısını ortadan kaldırmayı planlayan kolej aynı zamanda iş garantisi de vermiş olacak. Kısa süre içinde tam bir teknik kolej hüviyetine kavuşacak olan Denizli OSB Teknik Koleji’nde öğrenciler uluslararası düzeyde bilimsel yarışmalara katılacak, AB ülkelerine proje yapacak.

ÖRNEKLERİ İNCELENDİ EN İYİSİNE KARAR VERİLDİ
Uzun süredir proje üzerinde çalışan Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü yetkilileri yeni kolej için Türkiye’nin dört bir yanında örnek okullarda inceleme ve ön çalışma gerçekleştirdi. Bu alandaki özel okulların tamamını inceleyen bir heyet, Manisa, Ankara, İstanbul, Kayseri ve Gaziantep’teki modelleri örnek olarak belirledikten sonra uygulamayı Denizli’de gerçekleştirme kararı aldı. Kolej iki yıl içinde Türkiye’de parmakla gösterilen eğitim kurumlarından biri olmayı planlıyor.

TEDBİR ALMAK ZORUNDA KALDILAR
Denizli sanayicisinin son yıllarda artan ara eleman sıkıntısı yeni kolejin tamamen OSB yönetimine bağlı olması fikrinin ortaya atılmasına neden oldu. Denizli OSB Müdürü Ahmet Taş, Türkiye’nin meslek liselerine ilişkin içinde bulunduğu durumu özetlerken ailelerin artık çocuklarını meslek liselerine göndermek istemediğine işaret etti. Buna gerekçe olarak eğitim kalitesinin düşmesini gösteren Taş, “Aileler artık meslek liselerinin adından bile çekiniyorlar. Sanayicinin ara eleman sıkıntısı var. Son beş yılda meslek liselerine giden öğrenci sayısı üçte bir oranına geriledi. Bunun önüne geçmek adına okul Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olmasına rağmen tüm öğrencilerin yemek ve servislerini karşıladık. Bu nedenle kayıt sayısı arttı. Biz istiyoruz ki, öğrenciler bu okula kayıt olsun ve donanımını kendimiz yapalım. Öğretmenlerimizi kendimiz alalım. Uygulama yapan bir okul haline dönüştürelim. Sanayicinin hayal ettiği, istediği nitelikli ara eleman sorununu çözecek, büyük çoğunluğuna iş garantisi sağlayacak bir okul olalım. Bundan sonraki süreçte okul tamamen Denizli OSB’ye bağlı olacak. Atölyelerin kapasitesini artırıp öğrenci ile sanayiciyi daha fazla ilişkilendireceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

M.Abdülkadir Uslu

Yönetim Kurulu Başkanı

OSB Müdürü

Ahmet TAŞ

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü

İletişim

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Adres: Yaşar Öncan Caddesi No: 1

Honaz - Denizli / TÜRKİYE

Tel: +90 258 269 10 02  

  Faks: +90 258 269 10 01  

  E-mail: dosb@dosb.org.tr

Önemli Telefonlar

İtfaiye : 110

Elektrik - Su - Arıza :187 & 269 25 91

Jandarma : 169 10 83