REKLAMI GEÇ

Tasarım merkezlerinin üçte biri Denizli’ye kuruldu

Tasarım merkezlerinin üçte biri Denizli’ye kuruldu

2016’da yürürlüğe giren Ar-Ge Reform Paketi çerçevesinde, hazırlanan Tasarım Merkezi projesi Denizli’de hayata geçirildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayı ile Türkiye’de açılan 22 Tasarım Merkezi’nden 7’sinin Denizli OSB’de kurulduğu açıklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Mart 2017 Perşembe, 11:36

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etmişti. Bakan Özlü’nün, “Denizli’de hiç tasarım merkezinin kurulmamış olması beni çok üzdü” açıklaması üzerine harekete geçen Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Tasarım ve Ar-Ge Merkezlerinin kurulması için bir çalışma başlatılması kararını uygulamaya geçirdi.

DESTEK OFİSİ AÇILDI
Bu tarihten sonra Türkiye Kamu-Üniversite–Sanayi işbirliği (KÜSİ) Strateji ve Eylem Planı (2015-2018) kapsamında sanayicilere devlet teşvikleri hakkında detaylı bilgi vermek amacıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Pamukkale Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi, KOSGEB, Güney Ege Kalkınma Ajansı, TSE ve Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü arasında işbirlikleri görüşüldü. Ardından Bölge Müdürlüğü idari binasında “Kamu–Üniversite–Sanayi işbirliği Destek Ofisi” açıldı.

VALİ ZİYARETLER YAPTI
Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında oluşturulan Denizli Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu, Denizli’de sanayicilerin sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar yapmakla birlikte hibe ve teşvikleri hakkında bilgilendirme için firma ziyaretleri gerçekleştirdi.

ÇALIŞMALAR MEYVESİNİ VERDİ
Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, KÜSİ İl Temsilcisi, Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş., KOSGEB İl Müdürlüğü, GEKA Genel Sekreterliği ve TSE Denizli Belgelendirme Müdürlüğü Yetkilisi Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü binasında OSB Müdürlüğü’nün davet ettiği her 15 günde bir 5 firma ziyaret edilerek hibe, teşvik ve destekleri anlatıldı. Ardından bu firmalar heyet tarafından kendi işletmelerinde ziyaret edildi.

Yapılan bu çalışmalar zamanla meyvelerini vermeye başladı ve sonrasında Organize Sanayi Bölgesi’nde 7 firmanın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca Tasarım Merkezi olması onaylandı. Bu firmalar, Aslı Tekstil Giyim San. ve Tic. A.Ş., Tan Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Meyteks Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti. , Deniz Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Ekpen Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Nayka Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti., Fatih Profil San. ve Tic. A.Ş.’den oluştu.

İLK AR-GE MERKEZİ
Konuyla ilgili olarak Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, “Ar-Ge Merkezi konusunda da yapılan çalışmalarda netice vermeye başlamıştır. Sürekli olarak fikir üretebilen, ürettiği fikri projelendirebilen ve bunu devlet kanallarına sunabilen düzenli bir sistematik, başvurduğu projeler haricinde önümüzdeki yıllar için planladığı ve etüdünü tamamladığı ulusal ve uluslararası ortaklı projelerin verdiği güç ile Denizli’nin ilk Ar-Ge merkezi olma unvanını elinde bulunduran Gamateks Tekstil Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet göstermektedir. Sürekli olarak fikir üretebilen, ürettiği fikri projelendirebilen ve bunu devlet kanallarına sunabilen düzenli bir sistematik, başvurduğu projeler haricinde önümüzdeki yıllar için planladığı ve etüdünü tamamladığı ulusal ve uluslararası ortaklı projelerin verdiği güç ile 07.11.2016’da T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Denizli’nin ilk Ar-Ge Merkezi olarak tescil edilmiştir. Abalıoğlu Holding’in yenilikçi ve girişimci yatırımlarından biri olan, ileri nano teknoloji konusunda uzman Ar-Ge ekibi ile nanofiber bazlı ürünlerin üretimi konusunda hizmet veren Abalıoğlu Teknoloji, 21.02.2017 tarihinde Bakanlık tarafından Ar-Ge Merkezi olması onaylanmıştır” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

M.Abdülkadir Uslu

Yönetim Kurulu Başkanı

OSB Müdürü

Ahmet TAŞ

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü

İletişim

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Adres: Yaşar Öncan Caddesi No: 1

Honaz - Denizli / TÜRKİYE

Tel: +90 258 269 10 02  

  Faks: +90 258 269 10 01  

  E-mail: dosb@dosb.org.tr

Önemli Telefonlar

İtfaiye : 110

Elektrik - Su - Arıza :187 & 269 25 91

Jandarma : 169 10 83