REKLAMI GEÇ

Gündemde 300 bin lira var…

Gündemde 300 bin lira var…

Denizli Sanayi Odası ve MAKSİAD tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantıda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,’ın “Sanayicilere 1 milyon liralık yerli makine teçhizat alımında 300 bin lira finansman desteği sağlanacak.” açıklaması tartışıldı. Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, makine imalat sektörüde oluşturulacak Makine İhtisas OSB çalışmalarına biraz daha hız vermeleri gerektiğini dile getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Eylül 2018 Salı, 10:49

Keçeci, “KOSGEB tarafından sanayicilere 1 milyon liralık yerli makine teçhizat alımında 300 bin lira finansman desteği sağlanacağını bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıkladı. Böylece yerli makine üreticileri için 1,4 milyar liralık üretim ve pazar hacmi oluşturulacak. Bizim de üzerinde uzun zamandır çalışmalarını sürdürdüğümüz Makine İhtisas OSB için daha hızlı hareket etmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

Toplantıda “Makine imalatı yapan firmalarımızı düşündüğümde Bakan Varank’ın yaptığı açıklama, açıkçası beni umutlandırdı” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Keçeci,  “KOSGEB’in “Yerli Makine Teçhizat Destek Programı” kapsamında bin 345 işletme belirlendiğini açıklandı. Bu program sayesinde yerli makine üreten sanayicilerimize de üretim ve pazar imkanı sunulmuş olacak. Böylelikle yerli makine teçhizat kullanacak sanayicilerimizin ilk etapta toplamda 700 milyon liraya yaklaşan yatırımlarının finansmanı uygun maliyetle karşılanmış olacak. Bu finansman desteği imalat sanayisindeki işletmelerimizin yatırımlarını hızlandırmak ve üretim kapasitelerini artırmak için de önemli bir etken olacaktır diye düşünüyorum.” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

M.Abdülkadir Uslu

Yönetim Kurulu Başkanı

OSB Müdürü

Ahmet TAŞ

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü

İletişim

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Adres: Yaşar Öncan Caddesi No: 1

Honaz - Denizli / TÜRKİYE

Tel: +90 258 269 10 02  

  Faks: +90 258 269 10 01  

  E-mail: dosb@dosb.org.tr

Önemli Telefonlar

İtfaiye : 110

Elektrik - Su - Arıza :187 & 269 25 91

Jandarma : 169 10 83