REKLAMI GEÇ

OSB’de demiryolu taşımasıyla ilgili önemli gelişme

OSB’de demiryolu taşımasıyla ilgili önemli gelişme

Denizli iş dünyasının uzun süredir beklediği Organize Sanayi Bölgesi’ne demiryolu taşımacılığı için yükleme-boşaltma istasyonu yapılmasıyla ilgili somut adım adıldı. TCDD ve OSB arasında mutabakata varıldı, imzalar atıldı. Taşıma maliyetlerinde ciddi fayda sağlayacağı düşünülen istasyonun 2018 yılı içinde tamamlanması öngörülüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Aralık 2017 Pazartesi, 14:22

Organize Sanayi Bölgesinde ve yakın çevresinde bulunan sanayi kuruluşlarının gerek yurt içi, gerekse ithalat-ihracat ve transit taşımalarda ulaşım maliyetlerini minimum seviyeye indirmek amacıyla bölgeye bitişik alan içerisinde bir yükleme-boşaltma istasyonu kurularak İzmir-Alsancak Limanı’na bağlanması talep ediliyordu.

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’nun sanayicilerin yoğunlaşan talepleri sonrasında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü nezdinde başlattığı girişimlerden sonuç aldı.

Bölgede inceleme yapan teknik ekip ile Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından gösterilen alan üzerinde mutabakata varıldı, projenin belirlenen bu alan üzerinde yapılmasına karar verildi.

İMZALAR ATILDI
Görüşmelerin olumlu sonuçlanması ve tarafların mutabakata varması üzerine TCDD Genel Müdürlüğü ile Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü arasında mutabakat imza töreni düzenlendi.

Protokol Demiryolları 7. Bölge Müdürü Adem Sivri, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necip Filiz tarafından imzalandı. Protokol törenine Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş da katıldı.

2018’DE TAMAMLANMASI ÖNGÖRÜLÜYOR
Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaların taşıma maliyetlerini minimuma indirmesi beklenen yükleme-boşaltma istasyonu projesinin 2018 içinde tamamlanması planlanıyor. Projenin tamamı TCDD tarafından gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

M.Abdülkadir Uslu

Yönetim Kurulu Başkanı

OSB Müdürü

Ahmet TAŞ

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü

İletişim

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Adres: Yaşar Öncan Caddesi No: 1

Honaz - Denizli / TÜRKİYE

Tel: +90 258 269 10 02  

  Faks: +90 258 269 10 01  

  E-mail: dosb@dosb.org.tr

Önemli Telefonlar

İtfaiye : 110

Elektrik - Su - Arıza :187 & 269 25 91

Jandarma : 169 10 83