REKLAMI GEÇ

OSB’nin gündemi Endüstri 4.0

OSB’nin gündemi Endüstri 4.0

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından, Denizli Genç İşadamları Derneği ve İletişim Yazılım işbirliği ile “ENDÜSTRİ 4.0” konulu seminer gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Aralık 2018 Cuma, 10:54

OSB’de gerçekleştirilen seminerin açılışında konuşan Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, gelişmiş bir ülkenin uzun vadeli büyümesi ve bunun sürdürülebilmesinin teknolojik ilerleme ile mümkün olduğunu söyledi.

Taş, “Türkiye’de de söz konusu bu teknolojileri 5 yıl içerisinde görmeye başlayacağız. Bu önemli toplantının devamında neler yapabiliriz konuşmamız lazım. Denizli OSB Yönetim Kurulu ve Bölge Müdürlüğü olarak üzerimize düşeni yapmak için hazırız” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Fatih Tuncer Hatunoğlu “4. Sanayi Devrimi mi yoksa Sanayi Evrimi mi? Peki ne yapmalı? Dijital Dönüşümü Tetikleyen Teknolojiler” isimli sunum yaptı.

İnsanlık tarihinin gelişimindeki önemli evreler hakkında bilgi veren Hatunoğlu, insanlığın binlerce yıl boyunca yavaş yavaş yükselen bir çizgide ilerlediğini ifade etti. Hatunoğlu, dünya tarihindeki en büyük ve en hızlı değişimin ise buhar gücünün kullanımı ile yaşandığını, bunun 1. Sanayi Devrimi olarak adlandırıldığını kaydetti.

Son 200 yıldaki ani yükselişinin ve medeniyette sağlanan gelişiminin sanayi devrimi ile paralel bir şekilde ilerlediğine dikkat çeken Hatunoğlu, “Sanayi Devrimi’nin başlangıcı makine, kimya ve metalürji mühendisliğinin ortak çabası ile oldu. Buhar gücü sayesinde insan ve hayvan kas gücünün sınırları aşıldı. Zamanla elektriğin devreye girmesi ile 2. Sanayi Devrimi ve 1960’larda elektroniğin devreye girmesiyle de 3.Sanayi Devrimi başlamış oldu. Bugün ise 4. Sanayi Devrimini konuşuyoruz. Yakında bu devrimin yansımalarını kendi hayatlarımızda çok daha fazla göreceğiz. Çok yakın bir gelecekte robotlarla robotların kendi aralarındaki iletişime tanık olacağız” diye konuştu.

Yıllardır dijital teknolojilerin insan hayatına etkilerinin araştırıldığını ifade eden Hatunoğlu, “Bu tartışma devam ederken son 2 – 3 yıldır bilgisayarlar hastalıklara teşhis koymaya başladı. Robotlar artık bizi dinliyor, bizimle konuşuyor ve depolarda çalışıyorlar. Ya da insansız arabaları test ediyoruz ve bu araçlara biniyoruz. Bütün bu teknolojilerin ilk hallerine gülerken, bugün hayatımıza girmeye başladılar. Dijital teknolojiler sayesinde müthiş bir ilerlemenin kaydedildiği zamanlarda yaşıyoruz. Üretim modelleri tamamen değişiyor artık. İnsan faktörü olabildiğinde azaltılıyor ve insanların görev yapmadığı karanlık fabrikalar dönemi başlıyor. Geçmişte birden fazla disiplin bir araya gelerek 1. Sanayi Devrimi’ni mümkün kılmıştı. Şimdi de aynı şey geçerli. Günümüzde de birden çok mühendislik dalı bir araya gelerek Endüstri 4.0 adında yeni bir iş modeli oluşturmaya başladı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

M.Abdülkadir Uslu

Yönetim Kurulu Başkanı

OSB Müdürü

Ahmet TAŞ

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü

İletişim

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Adres: Yaşar Öncan Caddesi No: 1

Honaz - Denizli / TÜRKİYE

Tel: +90 258 269 10 02  

  Faks: +90 258 269 10 01  

  E-mail: dosb@dosb.org.tr

Önemli Telefonlar

İtfaiye : 110

Elektrik - Su - Arıza :187 & 269 25 91

Jandarma : 169 10 83