REKLAMI GEÇ

OSB’nin gündemi kalifiye eleman

OSB’nin gündemi kalifiye eleman

Ara ve teknik eleman sıkıntısını gidermek için Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile İŞ-KUR toplantı yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Haziran 2017 Salı, 17:01

Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren firmalarda kalifiye ara eleman sorununu çözmek amacıyla OSB Bölge Müdürlüğü ile İŞKUR İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği bir toplantı yapıldı. Toplantıya Bölge firmalarının İnsan Kaynakları Sorumluları katıldı.

Karşılıklı görüş alışverişi şeklinde geçen toplantıda Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet TAŞ, “OSB Müdürlüğü olarak kalifiye ara eleman bulma konusunda elimizi taşın altına koyacağız. Bölgemiz sınırları içerisinde bulunan İl Özel İdaresi 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne verdiğimiz desteklerin yanında ‘Mesleki Eğitim Merkezi’ projemiz var. Bu projenin gerçekleşmesi durumunda işletmelerin istedikleri her branşta birkaç aylık kurslarla eleman yetiştireceğiz” dedi.

İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık ise, “İŞKUR olarak sanayicilerimize kalifiye ara eleman bulma konusunda desteğimizi vereceğiz. Açılan kurslarda, kurs öğretmenlerinin ve kursiyerlerin ücretlerini ödeyeceğiz. Aynı zamanda kursiyerlerin sigorta ücretlerini de karşılayacağız” diye konuştu.

Toplantı sonunda OSB Müdürlüğü tarafından bir anket hazırlanarak hangi branşlarda ara eleman ihtiyacı olduğunun tespit edilmesi, toplantıların periyodik olarak devam etmesi, bu iş için Halk Eğitim Merkezleri ve Meslek Lisesi atölyelerinden faydalanması konularında kararlar alındı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

M.Abdülkadir Uslu

Yönetim Kurulu Başkanı

OSB Müdürü

Ahmet TAŞ

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü

İletişim

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Adres: Yaşar Öncan Caddesi No: 1

Honaz - Denizli / TÜRKİYE

Tel: +90 258 269 10 02  

  Faks: +90 258 269 10 01  

  E-mail: dosb@dosb.org.tr

Önemli Telefonlar

İtfaiye : 110

Elektrik - Su - Arıza :187 & 269 25 91

Jandarma : 169 10 83