REKLAMI GEÇ

Erdoğan: “Coğrafi işaret sektörün önünü açtı”

Erdoğan: “Coğrafi işaret sektörün önünü açtı”

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği (DENMERDER) üyeleriyle Denizli Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda buluştu. Denizli Traverteninin 10 yıldır koruma altında olduğunu anımsatan Başkan Erdoğan, “Denizli Ticaret Odası olarak, sektörlerimizin gelişmesi ve ürünlerimizin katma değerinin artırılması için, tüm imkanlarımızı seferber ettik. Coğrafi işaret çalışmamız da bunlardan biridir. Bu sayede, Denizli traverteninin marka değeri arttı” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Aralık 2018 Perşembe, 13:45

DTO Başkanı Uğur Erdoğan’ın başkanlığındaki toplantıya, Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği Başkanı Serdar Sungur, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Maden Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Temsilcisi Samet Tunay Gündüz, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Çobanoğlu, DENMERDER yönetim kurulu üyeleri ile DTO’nun mermerci üyeleri katıldı.

“DENİZLİ TRAVERTENİ, ALDIĞIMIZ COĞRAFİ İŞARETLE KORUMA ALTINDA”
DTO Başkanı Erdoğan, Denizli’nin coğrafi işaretli ürünlerinin Buldan bezi, Kale biberi, Tavas baklavası, Denizli leblebisi ve Denizli traverteni olduğunu ifade etti.

Denizli Traverteninin bugüne kadar yaklaşık 100 bin TL’lik bir harcama ve çabalarıyla son 10 yıldır koruma altında olduğunu da vurgulayan Başkan Erdoğan, “Daha yapacaklarımız da var. Bu ürünümüzü, şehrimizin tüm ana girişlerinde sergileyeceğiz. Ayrıca, yeni analizler de yapılacak. O nedenle, bu proje için kullanacağımız bütçemiz de daha da artacaktır. Denizli Ticaret Odamızın öncülüğünde, ilk olarak 16 firmamızdan gereken numuneleri aldırıp analizlerini yaptırdık, Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil ettirdik. Denizli traverteni, 09 Ocak 2008’den beri bu sayede koruma altında. O nedenle, ürününü Türk Patent Enstitüsü’nden tescil ettirmeyen firmalar, Denizli traverteni adını kullanarak satış yapamaz. Sadece, testler sonucunda Türk Patent Enstitüsü’nün onayladığı ilgili listeye giren ürünlerin, coğrafi işaretle satışı yasaldır! Bunun kontrolü amacıyla, firmalarımıza bu yıl da ziyaretler gerçekleştirildi ve numuneler alındı. Pamukkale Üniversitesi’nde de analizleri yaptırıldı. Ürünlerinizin test sonuçları alınarak, coğrafi işaretimizin kontrol kriterleri güncellendi. Önümüzdeki dönemde, başka firmalardan da numuneler alınacak ve listemiz genişletilecek” dedi.

“DENİZLİ TRAVERTENİNİ, ŞEHRİN GİRİŞİNDE SERGİLİYORUZ”
Başkan Erdoğan, Çardak Havaalanı yolunda, Denizli’nin girişi sayılan ve herkesin görebileceği bir noktada, Denizli traverteninin yörenin tescilli ürünü olduğunu gösteren 30 metrekarelik bir totem yaptırdıklarını ve bu önemli ticari değere sahip çıktıklarını da sözlerine ekledi.

DENMERDER BAŞKANI SUNGUR, DTO’YA TEŞEKKÜR ETTİ
DENMERDER Başkanı Serdar Sungur ise, Denizli traverteninin tescil edilmesinin çok önemli olduğunu ifade ederek, “Önümüzdeki dönemde bu bizim için daha büyük bir avantaj olacaktır. Coğrafi işaret ile birlikte ilimizin travertende bir marka haline gelmesi, hem Denizli’mize hem de firmalarımıza önemli bir avantaj sağlayacak ve rakiplerimizle aramızdaki farkı daha da artıracaktır. Ürünlerimizi, marka değeri sayesinde daha iyi fiyatlarla satabileceğiz. Belgemize sahip çıkmalı ve taşlarımızın üzerine coğrafi işaretlerimizi koymalıyız. Diğer illerde de benzer tescil çalışmaları başlatıldı ancak ilk olarak Denizli Ticaret Odası’nın öncülüğünde ilimiz bunu başardı. Denizli traverteni adı altında coğrafi işaret aldı. Denizli Ticaret Odası’na bize sağladığı bu önemli katkı için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

GÖRÜŞ BİRLİĞİNE VARILDI
Sungur’un konuşması sonrasında üyeler, marka değerinin artması için mermer blokları üzerine “Denizli Traverteni” logosunun kullanılması önerisi üzerinde görüş birliğine vardı.

TEŞEKKÜR BERATLARI İLE ANALİZ BELGELERİNİ, BAŞKAN ERDOĞAN’DAN ALDILAR
DTO Başkanı Uğur Erdoğan, toplantının sonunda, Denizli traverteni denetim faaliyetlerinde yer alan firmalara teşekkür beratları ile analiz belgelerini takdim etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90